StoryEditorOCM
RegionalISPJENILI NA PUTU

Putnici se zbog kvara na HŽ-ovom vlaku satima pržili na vrućini, čekali dolazak autobusa: morali su se iskrcati u Lovincu

Piše Vijesti SD
30. lipnja 2024. - 17:36

Putnici koji su jutros iz Zagreba krenuli put Splita imali su pravu avanturu. Naime, vlak na liniji Zagreb-Split je ‘zakuhao‘ oko 12 sati te je došlo do puknuća cijevi, vjerojatno goriva, javlja Danas.hr.

Putnička družina, smještena u dva i pol rasprodana vagona - tako se, silom prilika, morala iskrcati u Lovincu. Putnici su ‘zaglavili‘ na željezničkoj stanici, a autobus je napokon došao oko 14.50 sati.

"Bogu iza nogu, nema dućana, kafića", jedan je od komentara putnika. 

"Sjedimo u sve manjem hladu i čekamo autobuse koje će poslati po nas. Jedan gospodin je ljut, pokušava uhvatiti bus u Splitu za Pivat, par žena ‘hvata‘ trajekte i katamarane na koje će zakasniti. Neki su ljuti, drugima je to avantura na koju su navikli s HŽ-om", dodaje čitateljica.

Kako Danas.hr doznaje, jedna gospođa lakše se ozlijedila prilikom izlaska iz vlaka, a djelatnici stanice Lovinac priskočili su u pomoć nesretnim putnicima.

"Skuhali su nam kavu, dali su nam pivo, grickalice, vodu pa se družimo, poslali su dva autobusa iz Knina po nas, ali pretpostavljam da nećemo prije 17 sati biti u Splitu, a trebali smo stići u 14 sati", priča čitateljica.

"Svaka čast ljudima koji rade na željeznici, koji su nas u Lovincu ugostili, brinu o nama kao o maloj djeci. Kava, piće, pivo, voda, tješe nas. Takvim ljudima treba stvarno zahvaliti", kazao je za RTL Nikola, jedan od putnika.

Mia bi, pak, čim prije kući. "Dosadilo mi je. Voljela bih stići kući, ali dobro, upoznala sam kul ljude. Moglo je i gore", kaže

30. lipanj 2024 18:33