StoryEditorOCM
RegionalDODJELA ZAHVALNICA

Vikendaši iz Češke i Austrije te braća Elezi iz Preka donacijama pomogli uređenje plaže Jaz

Piše Naši školji
12. srpnja 2022. - 09:19

Općina Preko dodijelila je zahvalnice za donacije za uređenje plaže Jaz dugogodišnjim vikendašima, Austrijancu Hansjuergenu Potzingeru, Martinu Bohaču i Jaroslavu Andelu iz Češke te braći Jusufu i Gajuru Eleziju, vlasnicima UO Plavi Jadran, pišu Naši školji.

Kako je pri uručenju zahvalnica i prigodnih darova naglasio općinski načelnik Jure Brižić, rijetki su vikendaši koji na ovaj način ulažu u zajednicu koju su odabrali za svoj drugi dom.

-Uz naš projekt Thematic, u sklopu kojega smo uređivali plažu Jaz, donacijama su nam pomogli i naši vikendaši iz Austrije i Češke te baraća Elezi, koji u Preku žive više od 50 godina i vode svima omiljenu slastičarnicu Plavi Jadran, dodao je Brižić.

Uime vikendaša, zahvalio je gospodin Martin Bohač, koji je naglasio da u Hrvatsku dolazi od djetinjstva, a prije 20-ak godina slučajno je doputovao u Preko i ostao mu vjeran do danas.

-Zaljubili smo se u Preko, sagradili kuću i dolazimo kad god je moguće, i zimi i ljeti. Raduje nas što se ulaže u mjesto, vidimo napredak, to cijenimo i poštujemo i zato smo odlučili donirati u uređenje plaže Jaz, a s općinskom upravom spojila su nas braća Elezi. Mojoj obitelji i našim prijateljima Hansjuergenu i Jaroslavu, a svi se u Preku osjećamo kao doma, stalo je do toga da se mjesto razvija i zato ćemo, koliko je u našoj moći, pomagati i pridonijeti tom razvoju, rekao Martin Bohač.

02. svibanj 2024 05:13