StoryEditorOCM
RegionalLOVAČKO DRUŠTVO

U Benkovcu kreće realizacija vrijednog europskog projekta ¨Lov na znanje¨

Piše B. Božić
5. travnja 2020. - 16:51

Kako je bilo prvotno najavljeno, uskoro će na prostoru grada Benkovca krenuti realizacija još jednog vrijednog i značajnog projekta. Naime, riječ je o projektu koji nosi naziv ¨Lov na znanje¨, vrijednom 1.155.802 kuna, kojeg su pokrenuli zajednički i implicirali prema EU fondovima Benkovačka Lovačka udruga ¨Benkovac¨ i Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije-AGRRA-e. Njegova bi se provedba na terenu po zacrtanom planu i programu, morala u cijelosti privesti kraju u naredne dvije godine.

-Svi izazovi koji se pojavljuju pred određenim društvom, nedvojbeno dokazuju da je ulaganje u ljudske kapacitete, ono najznačajnije i najbitnije te ono koje čini razliku između uspjeha i neuspjeha. Novi projekt koji počinje na području Grada Benkovaca čini upravo to, unaprjeđuje poduzetničku infrastrukturu jačajući ljudske kapacitete. Ulaganjem u razvoj poduzetničke infrastrukture, a osobito turističke, stvoriti će se preduvjeti za stvaranje novih radnih mjesta i otvaranje poslovnih subjekata, koji će generirati razvoj, kaže nam uvodno predsjednik Lovačkog društva ¨Benkovac¨ Neven Jurjević te dodaje:

-Projektom ¨Lov na znanje¨ to jest putem njegove provedbe, u prvom redu neformalnog obrazovanja, razvojem nove profesionalne figure po načelu cjeloživotnog učenja primjene ECVET sustava, te razvojem specifičnih stručnih znanja i socijalno interpersonalnih vještina kroz tkz provedbu ¨Po mjeri¨ izrađenih programa, stvorit će se pozitivan poduzetnički okvir te povećati zaposlenost 25 osoba s područja grada Benkovca, kao i razvoj ostalih gospodarskih dionika kroz selektivne oblike turizma.

-Program neformalnog obrazovanja sadrži 5 modula (zakonodavni okvir, bio svijet-flora i fauna, etno, eno i gastro ponuda, marketing i umrežavanje) ukupnog trajanja 200 sati, ukupne vrijednosti 8 ECVET kredita, te je također usmjeren na jačanje kompetencija ciljne skupine u području selektivnog turizma. Ciljna skupina je 25 osoba (15 osoba preko 54 godine i 10 osoba od 25 do 29 godina), koja će osim titule ¨Lovnog animatora¨ ojačati svoju motivaciju, komunikacijske i prezentacijske vještine, te specifične znanja potrebna za aktivno djelovanje. Kroz provedbu projekta održat će se 3 tematska okrugla stola, te 2 panel rasprave, na kojima će sudjelovati dionici iz različitih sektora (kultura, lovstvo, turizam, obiteljska gospodarstva, OCD-ovi itd.). Naša je vodilja glede navedenog projekta bila i ostala, da se putem navedenog projekta, na prostoru grada Benkovca, dodatno ojača međusektorski dijalog te umreže svi njegovi dionici, kako bi u konačnici svi skupa zajednički stvarali poticajni okvir. Njime će se na jedan sasvim novi način proširiti i unaprijediti benkovačko područje kao turističko tržište, zaključuje na kraju sa zadovoljstvom predsjednik Benkovačkog Lovačkog društva Neven Jurjević.

25. travanj 2024 12:08