StoryEditorOCM
RegionalMOMCI, SVAKA ČAST

Sinjani koji su obuzdali šefa Ureda potpredsjednice Vlade nakon što je autom udario dijete i pokušao pobjeći: "Žalio je jedino što je razbio auto"

Piše Kronika SD
31. srpnja 2022. - 11:06

Policija je uhitila i privela Dalibora Šempera, predstojnika ureda potpredsjednice Vlade Anje Šimprage, koji je vozeći pod utjecajem alkohola sletio automobilom s kolnika i naletio na desetogodišnjeg dječaka, te ga teško ozlijedio.

Još strašnije od toga je što je 45-godišnji visoki dužnosnik pokušao napustiti mjesto događaja, u čemu bi možda i uspio da ga automobilom nije pratila i zauzdala grupa od četiri momka iz Sinja, koji su svjedočili događaju. 

"Vozač je htio napustiti mjesto događaja bez da ozlijeđenom dječaku pruži pomoć, iako je to mogao učiniti", stoji stravičan podatak u izvješću policije.

Momci iz Sinja, koji su željeli ostati  anonimni, novinaru tportala su ispričali što se događalo:

"Vozili smo dvadesetak metara iza suzukija i primijetili kako vrluda po cesti. Pokušali smo ga upozoriti, no nije reagirao. U jednom trenutku potpuno je izgubio kontrolu i prešao na suprotnu stranu ceste, taman na mjestu gdje je hodalo troje djece.

Dvoje ga je uspjelo izbjeći, a treće je udario" - kazao je jedan od mladića.

Usput je, kaže, vozač svojim automobilom pomeo i jedan prometni znak.

Po njegovim riječima, potpuno dezorijentirani vozač tek je na trenutak zastao, a potom odmah produžio dalje prema autocesti.

Dali su se u potjeru za njim, nekoliko kilometara ga pratili i na jednom pravcu sustigli, natjerali da stane pokraj ceste. Shvatio je da više nema kamo.

"Njegova prva reakcija bila je: 'Šta se dogodilo' i 'Ajme meni, razbio sam auto'. Policiju smo pozvali još za vrijeme vožnje i potom smo čekali njen dolazak najmanje 35 do 40 minuta.

Objasnili su nam da u Gračacu nema prometnih policajaca, nego da ih moraju poslati skroz iz Gospića" - ispričao je Sinjanin tportalu.

29. travanj 2024 21:55