StoryEditorOCM
RegionalOD 6. RUJNA

Svećenik Marko Dokoza novi je župnik u župama Lukoran i Ugljan

Piše Naši školji
28. rujna 2020. - 18:14

Svećenik Marko Dokoza iz Zadra novi je župnik u župama Lukoran i Ugljan.

Mladi, 28-godišnji svećenik, donedavno župni vikar iz zadarske Župe Uznesenja BDM, novu je službu preuzeo 6. rujna i odmah se aktivno uključio u život dviju župnih zajednica, pišu Naši školji.

O svim aktualnostima župljane će informirati i na novopokrenutoj mrežnoj stranici Župa svete Marije i Župa svetog Lovre na otoku Ugljanu.

Među obavijestima za ovaj tjedan mladi župnik ističe svetu Krizmu, koja će se u subotu, 3. listopada, u 11 sati održati u crkvi svetog Lovre u Lukoranu. “Bit će sveta misa i slavlje podjele sakramenta svete Krizme koju će našim kandidatima podijeliti preč. don Zdenko Milić, župnik župe sv. Roka u Bibinjama i kanonik Stolnog kaptola svete Stošije u Zadru. Zbog epidemiološke situacije, u crkvu će osim krizmanika i kumova moći ući samo najuža obitelj i zbor”, navodi se u obavijesti na župnoj mrežnoj stranici.

Marko Dokoza rođen je 21. svibnja 1992. godine u Zadru. Njegovi roditelji Ivana i Joso imaju još dva sina i kćer, a u Markovu životu za odgoj u vjeri posebno je značajna prabaka Marija. Njegovo djetinjstvo vezano je uz Zadar, Preko i Murvicu.

Pohađao je Nadbiskupsko sjemenište Zmajević u Zadru i Klasičnu gimnaziju Ivan Pavao II. Zadar, a zatim se odlučio za sedmogodišnju dominikansku formaciju i školovanje. Za svećenika je zaređen 2018. godine.

16. travanj 2024 19:11