StoryEditorOCM
RegionalDODIR SREĆE

Sretni dobitnik iz Splita, koji je na Lotu osvojio više od sedam milijuna, kuna još se nije javio. Provjerite svoj listić!

Piše Vinko Paić
25. kolovoza 2021. - 20:06
Na kiosku Tiska u Zrinsko Frankopanskoj ulici uplaćen je listić Lota 7, a dobitni listić prošao je kroz ruke prodavačice Anite Muslim.  Jakov Prkić/Cropix

Ako ste se prošlog petka, 20 kolovoza, točno u 9:46 sati zatekli na kiosku Tiska u splitskoj Zrinsko Frankopanskoj ulici, nasuprot Arheološkog muzeja, i uplatili Loto 7 - dobro provjerite svoj listić! Možda ste upravo vi sretan dobitnik 67 kola u kojem je pogođena sedmica i osvojen dobitak od čak sedam milijuna 212 tisuća i 465 kuna, a na istom je listiću i dobitak 6+1 koji iznosi 400 tisuća kuna.

Sretni je dobitnik odigrao dvije kombinacije, dodatnu igru Joker i uplatio svega 19 kuna. Brojevi koji su mu donijeli sreću bili su 3, 4, 10, 12, 20, 23, 25 i dopunski broj 17. Iz Hrvatske Lutrije u utorak su nam rekli kako im se dobitnik još nije javio.

Milijunski listić prošao je kroz ruke Anite Muslim (57), dugogodišnje djelatnice Tiska, koja na ovom prodajnom mjestu radi zadnje tri godine, a prodavačica je na kiosku gotovo cijeli radni vijek.

Ovo je prvi put, kaže Anita, da je na njenom prodajnom mjestu ostvaren tako veliki dobitak. Dosad su to obično bili manji dobici od par desetaka do sto kuna koje bi dobitnicima isplatila na licu mjesta.

image
- Najviše mi kažu da bi od osvojenog dobitka kupili stanove, aute i riješili kredite, govori nam Anita.

- Petkom se najviše uplaćuje Eurojackpot. Nisam baš sigurna da bih se mogla sjetiti tko je uplatio Loto, možda je tog jutra prošlo oko 50-ak ljudi. Uglavnom su to stalni kupci tu sa Skalica. Nekad zna netko stati s autom. Najviše ipak dolaze iz kvarta. Ima ih svih generacija, muškaraca i žena. Uplaćuju i oni od 80 godina i oni od 20, a možda malo više igraju muškarci. Imam osjećaj da se sreća osmjehnula nekome od mojih stalnih kupaca i znate da mi je drago, kaže nam Anita.

Nakon izvlačenja nije joj nitko dao do znanja da je baš on sretan dobitnik ili dobitnica.

- Slučajno sam u subotu naišla na izvlačenje Lota na televiziji i vidim da je dobitni listić uplaćen na mom prodajnom mjestu. Odmah mi je kroz glavu prošlo tko bi to mogao biti. Mogu vam reći da su se baš sad svi nekako pritajili. Bilo je tek par komentara u stilu: Je li se javija...?, smije se Anita.

- Ne očekujem da ću saznati o kome se radi, pogotovo ne u današnje vrijeme. Pa znate li samo koliko bi on ili ona dobili rođaka i prijatelja u samo pola sata? Čak i razumijem da na toliki iznos želi ostati anoniman. U svakom slučaju čestitam tko god da je. Želim mu svu sriću i neka ostane zdrav i normalan u ovoj situaciji. Pogotovo ako se radi o nekome slabijeg imovinskog stanja, jer ga može srce strefit.

Neki igrači već ispunjeni listić za uplatu Loto igara donesu sa sobom ili ga ispune pred kioskom, a ima i onih koji zamole Anitu da im uz pomoć računala slučajnim odabirom izbaci moguću dobitnu kombinaciju koju potom uplate.  

- Najviše mi kažu da bi od osvojenog dobitka kupili stanove, aute, riješili kredite... Ima raznih mogućnosti, netko odigra jednu kombinaciju, netko sistemski listić i Joker broj... Uistinu nema pravila.

Pitamo Anitu i zaigra li ona nekad igre na sreću?

- Jesam, ali uvijek bude više sreće drugi put.

Tko zna, možda joj se sreća baš sad osmjehne.

Ove godine već je nekoliko milijunaša u igrama Hrvatske Lutrije

U 2021. do sada su osvojena dva glavna dobitka/Jackpota u igri Loto 7 – u ožujku je 10 milijuna kuna osvojeno u Zagrebu (listić uplaćen na prodajnom mjestu ovlaštenog partnera Contra M) i sada u Splitu u iznosu od 7.212.465,86 kuna.

Do sada je ukupno osvojeno 11 dobitaka 6+1 u iznosu većem od 9,3 milijuna kuna. Najveći osvojeni dobitak 6+1 je iz siječnja u iznosu od  2.670.737,68 kn uplaćen na prodajnom mjestu ovlaštenog partnera Tisak u Sesvetama.

Kolovoz je do sada donio tri velika dobitka od čega su dva otišla na more - 6.8. osvojen je dobitak 5+1 u igri Eurojackpot, a 2.357.379,93 kuna otišlo je u Zadar, dok je 18.8. u Samoboru osvojen dobitak 6+1 u igri Loto 7 u iznosu od 400.000 kuna.

26. travanj 2024 04:42