StoryEditorOCM
RegionalRIBOLOV

Sjajni prošlogodišnji rezultati donijeli su mladim virskim udičarima godišnje plasmane u županijski ili nacionalni top 10 u kategoriji U-16

Piše Kažimir Škrbić
7. ožujka 2020. - 09:17

Iz Hrvatskog saveza za sportski ribolov stižu sjajne vijesti: nakon konačnog vrednovanja sportskih rezultata ostvarenih tijekom 2019. godine, čak troje mladih virskih udičara u kategoriji U-16 ušlo je među hrvatsku i županijsku udičarsku elitu. Najuspješniji virski ribolovac Roko Begonja osvojio je prvo mjesto u konkurenciji udičara iz Zadarske županije sa 69 bodova, ispred Domagoja Pribilovića (63 boda) i Stipana Barišića (58) iz biograjske Podlanice. U istoj konkurenciji Leon Kastrati iz ŠRD Vir zauzeo je šesto mjesto (22 boda), a Tamara Čavrag deveto mjesto (4). Begonji je u ukupnom poretku najuspješnijih hrvatskih udičara pripalo treće mjesto, iza Vita Ferare (84) iz tribunjske Pirke i Katarine Svetinović iz kaštelanske Nebojsije (71 bod).

Ovo je prvi put u povijesti virskog udičarskog kluba da je jedan natjecatelj ušao u nacionalni top 10 ostavivši iza sebe, među svim ostalima, vršnjake slavnog zadarskog Zubaca.

- Ponosni smo na Roka, kao i na sve druge naše natjecatelje koji su se našli na ovom popisu najboljih u Hrvatskoj i Zadarskoj županiji, kao i općenito na sve naše članove. Samo predanim radom postižu se ovakvi rezultati, zato ćemo se odmah počastiti treningom - kaže tajnik virskog ŠRD-a Igor Marić. Uspjesima tu nije kraj, jer su mladi ribolovci Zadarske županije, također zahvaljujući virskim natjecateljima, bili uvjerljivo najuspješniji natjecatelji u Hrvatskoj prošle godine s ukupno osvojenih 190 bodova, dok su drugoplasirani ribolovci Primorsko-goranske županije prikupili 103 boda. Biogradska Podlanica proglašena je najboljim klubom, a na toj je tablici koja vrednuje najbolje ribolovne U-16 kolektive u Hrvatskoj, ŠRD Vir zauzeo sjajno četvrto mjesto, dok je u ukupnom poretku svih ribolovnih i uzrasnih kategorija Vir na nikad boljem 14. mjestu. Pohvalimo i jednog od virskih trenera, ribolovca zadarskog Zubaca Ninu Jukića, koji je bodovno najbolji prošlogodišnji senior Hrvatske i Zadarske županije u ribolovu štapom s obale.

20. travanj 2024 09:09