StoryEditorOCM
RegionalŠTO JE UZROK?

Požar na Ugljanu je podmetnut? Planulo je istovremeno na tri mjesta unutar bolnice; Evakuirani pacijenti vraćeni na odjele

Piše PSD
6. rujna 2021. - 20:50

Požar je u poslijepodnevnim satima izbio i u blizini Psihijatrijske bolnice na otoku Ugljanu.  Dio pacijenata je evakuiran, a uz vatrogasce su angažirane i zračne snage. Požar je sada pod kontrolom, još se do kraja gasi.

Izgorjelo je jedno skladište i nagorjela je mehaničarska radionica. Bio je zahvaćen krov dvije zgrade u kojima su bili pacijenti. Izgorio je i DVD bolnice, javlja RTL.

Najprije su požar došli gasiti zaposlenici bolnice koji žive na otoku, angažirana su vatrogasna društva s Pašmana i Ugljana. 

Posebnim trajektnim prijevozom došli su pripadnici JVP Zadar, državne intervencijske postrojbe i angažirana su 2 kanadera. Jako brzo evakuirani su svi pacijenti. Svi su bili vani na sigurnom. 

''Svi zaposlenici s otoka su dobili poziv, došli i gasili su prvi dio dok nisu došli DVD-i. Dignuti su kanaderi. S obzirom da je i vatra došla blizu zgrada, vjetar je bio dosta jak i iz tog razloga smo evakuirali naše bolesnike '', rekao je Mladen Mavar, ravnatelj Psihijatrijske bolnice Ugljan. 

Požar je najvjerojatnije podmetnut jer je počeo na tri mjesta u bolnici, javlja RTL. Ne zna se je li namjerno.

U trenutku dolaska novinarske ekipe, pacijenti su bili svi u parku na travnjaku, vani su večerali, sad pred mrak ih vraćaju natrag na odjele. Vatrogasci još dogašuju skladišta, nagorjela je i automehaniačarska radionica i krovovi dvije zgrade u kojima su smješteni bolesnici.

23. travanj 2024 13:08