StoryEditorOCM
RegionalBRZINA JE KOBNA

Policija ureduje na autocesti A-1: 20-godišnjak vozio 107 km/h više od dozvoljenog, a samo 8 km/h bio je sporiji 47-godišnjak. Ostali bez dozvola!

Piše zadarski.hr
15. listopada 2021. - 11:38

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske u četvrtak su na autocesti A-1, u smjeru Zagreba, gdje je brzina prometnim znakom bila ograničena na 130 km/h, imali dvije intervencije zbog drastičnog prekoračenja brzine.

Između odmorišta Jadova i čvora Gospić, zaustavili su 20-godišnjeg poljskog državljanina koji je osobni automobil vozio 237 km/h, a između čvora Perušić i Ličkog Lešća, zaustavili su 47-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je također osobnim automobilom jurio brzinom od 228 km/h. 

Obojica su kažnjeni novčanom kaznom, te im je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja „B“ kategorijom u trajanju od jednog mjeseca.

Nepropisna i neprilagođena brzina i dalje je jedan od glavnih uzročnika stradavanja u prometnim nesrećama, zato brzinu kretanja treba prilagoditi trenutnim uvjetima na prometnicama, uz obvezu poštivanja zakonskih propisa i vodeći računa o sigurnosti svih sudionika u prometu

23. travanj 2024 20:32