StoryEditorOCM
RegionalDO IZGRADNJE NOVOG

Općina i turistička zajednica u Vrsima "žrtvovale" prostorije vijećnice i ureda za dobrobit najmlađih mještana- proširen je dječji vrtić "Vrška vila"

Piše Zadarski.hr
17. rujna 2020. - 17:21

Načelnik Općine Vrsi Luka Perinić danas je u pratnji donačelnice Anite Predovan - Maraš obišao novouređeni i prošireni dječji vrtić "Vrška vila", a primili su ih ravnateljica Tomislava Perinić i odgajateljica Davorka Kožul.

Uz postojeće prostorije, koje su bile neadekvatne i nedovoljne primiti određeni broj djece, Općina Vrsi je u suradnji s Općinskim vijećem i Turističkom zajednicom Općine Vrsi "žrtvovala" prostorije vijećnice te turistički ured za dobrobit najmlađih mještana. 

- Zahvaljujem svim vijećnicima koji su jednoglasnom odlukom podržali projekt i Turističkoj zajednici na ustupanju svog radnog prostora. Cilj koji ističemo kroz cijeli mandat je zadovoljstvo i podizanje kvalitete života svih mještana. - poručio je načelnik Perinić.

Odgajateljice nisu krile zadovoljstvo novim radnim prostorom koji je uređen prema svim pedagoškim standardima te je u pravom smislu riječi "prijatelj djece". 

- Oduševljene smo novouređenim prostorijama ali smatram da nitko ne može biti sretniji od naše dječice čiji su osmjesi bili neprocjenjivi pri ulasku u vrtić. Uloga vrtića je kroz igru i zabavu djecu u najranijoj dobi podučiti osnovnim stvarima, a i pripremiti za polazak u školu. Nama je posao maksimalno olakšan novim didaktičkim materijalima i igrama koje su najbolji kompas za učenje. - istaknula je ravnateljica Tomislava Perinić. 

Tristo tisuća kuna izdvojeno je iz proračuna Općine Vrsi za adaptaciju i uređenje prostorija dječjeg vrtića. 

Kako kažu iz Općine Vrsi, trenutne prostorije predstavljaju samo privremeno rješenje dok se ne izgradi novi dječji vrtić čija dokumentacija je u izradi. Vrtić i dalje ostaje besplatan, a tako će biti i u budućnosti kako bi se maksimalno olakšalo i pomoglo mladim obiteljima s područja Općine Vrsi.

 

19. travanj 2024 09:08