StoryEditorOCM
RegionalPREPOZNATLJIVOST

Održana Godišnja skupština Udruge maslinara Zadarske županije: I ulja s natjecanja u New Yorku bit će označena posebnom markicom Udruge

Piše M. K.
20. svibnja 2024. - 13:30

Pod predsjedanjem dr. Ivice Vlatkovića u Novigradu je održana Godišnja skupština Udruge maslinara Zadarske županije. Na skupštini su objavljeni rezultati rada u protekloj godini, financijsko izvješće, te planovi za predstojeće razdoblje.

„U protekloj godini Udruga je, uz vlastita sredstva te sredstva Zadarske županije kao i uz donacije općina Pakoštane, Sukošan i Polača, izradila svoju internetsku stranicu. Na njoj će, uz sve najvažnije podatke o Udruzi i njezinom radu, biti i popis maslinara (članova naše Udruge) kako bi ih potencijalni kupci i posjetitelji mogli lakše pronaći“, izvjestio je Josip Pavlica, tajnik Udruge koja okuplja 120 maslinara s područja Zadarske županije.

image

Udruga maslinara

Udruga Maslinara/Slobodna Dalmacija

Ulja tih maslinara, pojasnio je Pavlica, bit će označena posebnom markicom Udruge kako bi bili prepoznatljivi. Nadalje, Udruga je aplicirala i na natječaj Ministarstva poljoprivrede, čiji se ishod još uvijek ne zna. Ukoliko bi on bio pozitivan, Udruga bi dobivenim sredstvima financirala dva studijska putovanja u Istru, te organizirala niz predavanja eminentnih stručnjaka iz područja maslinarstva, ishrane i zaštite bilja. Također, Udruga je dobila određena sredstva s kojima će se članovima refundirati kotizacija za međunarodno maslinarsko natjecanje u New Yorku gdje su i ove godine maslinari Zadarske županije osvojili značajne uspjehe.

Čestitajući nagrađenima u New Yorku i na domaćim manifestacijama uljara i maslinara Noćnjaku i Danima masline, predsjednik Udruge dr. Ivica Vlatković je rekao da treba iskoristiti svaku javnu manifestaciju za afirmaciju kvalitetnih ulja, te na stručan i nenametljiv način poučavati ljude da znaju razlikovati kvalitetno i nekvalitetno maslinovo ulje.

Skupština je protekla u konstruktivnom ozračju. Članovi su iznijeli svoje primjedbe i prijedloge. Na kraju su definirani ciljevi za narednih godinu dana, a to su, navodi Pavlica, daljnja edukacija maslinara, poboljšanje plasmana naših ulja, održavanje postojeće kvalitete uz kontinuirani rast, te sudjelovanje na što više domaćih i inozemnih natjecanja na kojima se ocjenjuje kvaliteta ulja.

Nakon završetka Skupštine nazočni članovi Udruge maslinara Zadarske županije obišli su i nastavili su druženje u masliniku dr. Ivice Vlatkovića u Novigradu.

25. lipanj 2024 09:52