StoryEditorOCM
RegionalEDUKATIVNA RADIONICA

Održana edukativna radionica "Staza glagoljice" - izloženi radovi učenika iz Bokanjca, Dikla, Privlake i Ražanca

Piše Matea Roglić
4. studenog 2020. - 12:53

U srijedu ujutro je pod pokroviteljstvom Grada Zadra i Zadarske županije organizirana edukativna i kulturna radionica "Staza glagoljice".

- Ligh tmotiv manifestacije je promicanje i uporaba glagoljice u osnovnoj i srednjoj školi, kako bi djeca od malih nogu, ne samo naučila čitati i pisati glagoljicu, već i cijenila hrvatsku kulturnu baštinu. Kroz igru i zabavu djeca mogu puno toga naučiti  što i potvrđuju ovom radionicom, kazala je Danijela Deković, predsjednica Udruge glagoljaša Zadar (UGZ).

Prije održavanja radionice, članovi UGZ održali su predavanja i radionice pod nazivom '' Glagoljica u nastavi'' kako bi se učiteljice upoznale s glagoljskim pismom i primjenom ovog pisma u nastavi i izvannastavnim aktivnostima.

Ovaj je event okupio veći broj učiteljica razredne i predmetne nastave koje su pokazale veliki interes za ovakav tip interakcije te su ih potaknuli da se aktivno uključe u izvannastavne aktivnosti koje uključuju glagoljsko pismo.

Na dvije velike klupe na Glavnom trgu izloženi su radovi koje su izradili učenici zajedno sa svojim učiteljicama te instalacija pod nazivom LJUBIMO ZADAR I HRVATSKU. Događaju su prisustvovali učenici Osnovne škole Zadarski otoci sa svojom učiteljicom te učiteljice iz osnovnih škola iz Bokanjca, Dikla, Privlake i Ražanca.

18. travanj 2024 03:49