StoryEditorOCM
RegionalNEMA MIRA

Na Hvaru planulo na dvije lokacije, vatra ugrožava i kuće, ali otokom se širi neslužbena informacija da je u blizini požarišta nestao bagerist

Piše Mirko Crnčević
7. kolovoza 2022. - 15:38

Nešto prije 13 sati izbio je šumski požar između mjesta Dol i Vrbanj na otoku Hvaru, tako da su odmah na teren izašli članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava "Stari Grad", "Jelsa" i "Hvar".

Nešto kasnije, oko 13.40 sati, DVD "Jelsa" je zaprimio dojavu o požaru kod mjesta Zastražišće, tako da hvarski vatrogasci momentalno imaju pune ruke posla.

image

Gusti dim preplašio je i turiste

Dvd Hvar/

- Mogu samo potvrditi da između Dola i Vrbanja gori gusta borova šuma, ugrožene su i kuće u mjestu Vrbanj, tako da smo u pomoć pozvali kanadere – kratko je na naš upit odgovorio Antoni Ivanković, zapovjednik DVD-a "Stari Grad".

O požaru kod Zastražišća Roman Radonić, prvi čovjek jelšanskih gasitelja, ništa konkretnije nije mogao reći, kazavši da je u tijeku intervencija.

DVD "Hvar" je objavio informaciju da su dignuta tri kanadera, kako bi pružili pomoć u gašenju.

Što je najgore, trenutno se škojem širi neslužbena informacija da se na požarištu kod Vrbanja traži jednog čovjeka koji je na tom području nešto radio sa svojim bagerom. Neki smatraju da je moguće i smrtno stradao, međutim, to za sada nitko nije službeno i potvrdio.

20. travanj 2024 10:21