StoryEditorOCM
RegionalVIŠEDNEVNI IZGLEDI

Kakvo nas vrijeme očekuje u sljedećih šest dana? Evo velike prognoze za Dalmaciju i kontinent, očekuje nas promjena vremena

Piše PSD
17. studenog 2021. - 15:38

Na Jadranu promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, još ponegdje s kišom, a uglavnom na otvorenom moru i južnodalmatinskim otocima moguć je i poneki pljusak s grmljavinom u prvom dijelu dana.

U unutrašnjosti pretežno oblačno uz mjestimičnu slabu kišu ili rosulju. Prema večeri postupno razvedravanje sa sjeverozapada. Vjetar uglavnom slab, na istoku ponegdje umjeren sjeverozapadni. U Dalmaciji slabo do umjereno jugo, a na sjevernom Jadranu bura koja će postupno jačati i proširiti se u drugom dijelu dana duž cijele obale.

image
D H M Z

Najniža jutarnja temperatura između 2 i 7, na Jadranu od 10 do 15, a najviša dnevna između 5 i 10 na kopnu te od 15 do 20 °C na moru, navodi DHMZ. 

- Mjestimična kiša vjerojatnija je u četvrtak, no na istoku bi moglo ostati suho. Zatim ćemo gledati više sunca, no tek nakon magle koja će ponovno biti češća i dugotrajnija. A jutra će biti hladnija, ponegdje uz slab mraz.

Prema kraju tjedna svježija jutra i na Jadranu zbog više vedrine i sunčana vremena te slabijeg sjeverozapadnog vjetra. No vjetar, jugo pa bura, u srijedu i četvrtak će još biti i jaki, a uz mnogo oblaka opet češća i kiša.

Pritom su, osobito u srijedu, lokalno mogući i izraženiji pljuskovi s grmljavinom, osobito na otocima i otvorenom moru", prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

image
D H M Z
image
D H M Z
image
D H M Z
02. lipanj 2024 05:55