StoryEditorOCM
RegionalUDARNI VIKEND

Gotovo nestvarne scene iz splitske luke, sve vrvi od turista. U Jadroliniji očekuju 70.000 putnika u dva dana, za Brač uvedene dodatne linije

Piše HINA
8. kolovoza 2020. - 13:38

U splitskoj trajektnoj luci ovog je vikenda “pošteno“ zagužvalo. U redu za trajekte prema srednjodalmatinskim otocima malo duže su čekali i domaći i stranci.

Ohrabrujuće je bilo vidjeti da je ova sezona napokon zaživjela i da unatoč cijeloj situaciji s pandemijom koronavirusa ljubitelji putovanja i dalje uživaju u čarima našeg dijela Jadrana.

- Ovaj vikend nam je udaran, ima prometa i gužve. Očekujemo 70 tisuća putnika i 16 tisuća vozila. Uz redovne linije imali smo i dvije izvanredne linije prema Supetru. Gužva je i u Supetru i u Splitu - rekla nam je Jelena Vulić iz splitskog dijela Jadrolinije, koja se zajedno s ostalim djelatnicima, unatoč šušuru, maksimalno trudi da se ukrcaji odvijaju prema planiranom rasporedu.

Među brojnim turistima na prilazima trajektnoj luci posebnu pažnju privukli su biciklisti.
Nizozemci Ben van Baardwijk i Linda Reimersdahl na svojim su biciklima krenuli na sedmogodišnji put oko svijeta.

image
Ben van Baardwijk i Linda Reimersdahl krenuli su s biciklima na put oko svijeta iz nizozemskog grada Maastricht prije 50 dana
Tom Dubravec/ HANZA MEDIA

- Prije 50 dana krenuli smo iz Maastrichta i uputili se prema istoku u Tursku, Iran, Mongoliju i Kinu. Plan nam je potom krenuti južno prema Indiji, Indoneziji i Australiji. Kraj našeg putovanja bit će Afrika nakon koje se vraćamo u Europu. Proći ćemo 100 tisuća kilometara - rekao je inspirativni dvojac koji će usput na svom putovanju malo bolje upoznati i Hrvatsku.

Iz Münchena su, pak, biciklima doputovali prijatelji Yannick Wissel i Jonathan Schmidt koji uživaju u čarima Lijepe naše, njezinoj obali i otocima.

 

19. travanj 2024 13:12