StoryEditorOCM
RegionalVRIJEDNA DONACIJA

Dobrovoljno vatrogasno društvo „Rutnjak - Veli Iž" nabavilo malo vatrogasno vozilo, svojim dimenzijama prikladno za uske otočne ulice

Piše Mišel Kalajžić
29. svibnja 2020. - 12:22

Dobrovoljno vatrogasno društvo „RUTNJAK – VELI IŽ“ nabavilo je malo vatrogasno vozilo koje je svojim dimenzijama prikladno za korištenje u uskim otočnim ulicama. Vozilo je opremljeno visokotlačnim sklopom, vitlom za brzu navalu, spremnikom za vodu kapaciteta 1000 litara te drugom vatrogasnom opremom za gašenje.

image
Vatrogasno vozilo
Dvd Rutnjak – Veli IŽ

Sredstva za nabavu vozila donirala je Vatrogasna zajednica Grada Zadra koja kao krovna organizacija vatrogastva na razini lokane samouprave brine o svojim članicama. Nabavkom vozila, Dobrovoljno vatrogasno društvo spremno je u potpunosti za nadolazeću požarnu sezonu koja na otocima može postati pravi izazov.

Predsjednik DVD-a „RUTNJAK-VELI IŽ“, Ante Novaselić, zahvalio se Vatrogasnoj zajednici Grada Zadra na doniranim sredstvima, a posebno na uspješnoj višegodišnjoj suradnji usmjerenoj na provođenje svih mjera zaštite od požara i drugih opasnosti na tom otoku.

02. lipanj 2024 12:39