StoryEditorOCM
RegionalPOVRATNIČKI GOVOR

Ante Rubeša o Pešutu, Nekiću, Peronji, smjenama i štrcanju parfema po pročišćivaču...

Piše Iva Ivanac
29. listopada 2020. - 22:13

Dosadašnji županijski vijećnik Akcije mladih Ante Rubeša zamijenio je mjesta sa svojim kolegom Vladimirom Gambiražom i vratio se u Gradsko vijeće. Svoj "premijerni nastup" imao je u srijedu na sjednici održanoj na Novom kampusu, a tom je prilikom tijekom Aktualnog sata vladajućima očitao bukvicu.

Svoj povratnički govor započeo je pitanje "koliko vam još milijuna fali", a najviše je 'opleo' po gradonačelniku Branku Dukiću. Zamjerio mu je što nije smjenio pročelnika Maria Pešuta i Josu Nekića.  

- Obojica sudjeluju na još jednom mega projektu, centru Mocire za kojeg smo po starom dobrom običaju izdvojili nekoliko milijuna više od planiranog i prolongirali radove za skoro dva desetljeća. A kako bi i uspjeli izgraditi nešto kad non stop pada kiša i po cestama su lokve. Kako neće biti kad Grgo Peronja umjesto da očisti šahtove cili dan štrca parfem po pročišćivaču ne bi li prikrio smrad, kazao je Rubeša pitajući se "tko je zapravo vodi odjel za graditeljstvo, jesu li to Kasap, Segarić, Predovan ili Lignum ili možda Livaković i Zrilić?"

- Sve u svemu moram ti reći da je ovo što rade urbanocid, uputio je kritiku Rubeša, a dotakao se i gradonačelnikovih bliskih suradnika koji su radili u zadarskim medijima. Rubeša je između ostalog spominjao i Dukićeve prethodnike te kazao "kako ni oni nisu za pohvaliti". 

- Razlog više da ti ispadneš bolji i to je ono što me zanima. Jesi li stvorio uvjete da se mladi vrate, koliko si zaposlio osoba s invaliditetom, jesi li smanjio gubitak vode, jesi li isušio močvaru? Jesi li bolji?, upitao je Rubeša gradonačelnika Dukića.  

- O svakoj situaciji postoje različita mišljenja i ja tebe ne mogu uvjeriti u drugačije. Zadar raste i razvija se. Sve što je bilo zaustavljeno, sada se već izgradilo ili se gradi, a građani uvijek na izborima kažu kome vjeruju, kratak je bio gradonačelnik  Dukić. 

23. travanj 2024 21:43