StoryEditorOCM
Moj ljubimac"NADALI SMO SE DA SE OVO NIKADA NEĆE DOGODITI"

Hrvatski psi tragači helikopterom odletjeli u Albaniju, uključit će se u potragu za žrtvama potresa

Piše Jutarnji.hr
26. studenog 2019. - 22:36
psi

 

 

Vlada je danas odlučila da će RH helikopterom Hrvatske vojske poslati u Albaniju, koji je pogodio niz snažnih potresa, specijalizirani tim za spašavanje iz ruševina Državne intervencijske postrojbe Ravnateljstva civilne zaštite - javlja Jutarnji.hr.

Hrvatska Udruga za obuku potražnih pasa objavila je na svojoj Facebook stranici da su njihovi timovi mobilizirani danas u jutarnjim satima od strane Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH u svrhu pomoći i potpore albanskim službama zaštite i spašavanja. Helikopterske posade Hrvatskog ratnog zrakoplovstva ostat će na raspolaganju u Albaniji do daljnjega. Pridružila su im se i tri tima iz partnerske udruge Kossp Zagreb (Klub za obuku službenih i sportskih pasa).

Veliki odjek izazvala je njihova objava sa slikom psa koji gleda kroz prozor aviona koji leti za Tiranu - uz poruku "Idemo raditi ono za što smo vježbali godinama i nadali se da se nikad neće dogoditi".

- Ovo je ono zbog čega vrijedno treniramo, a ujedno se nadamo da nikad nikome neće trebati naša pomoć...ali kad do toga dođe...spremni smo, poručili su iz Facebook grupe Spasioci KOSSP.

19. travanj 2024 12:59