StoryEditorOCM
KalelargaAKCIJA VIKEND

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola pritvoreno dvoje Zadrana: 66-godišnjak vozio s 1,71 promila, a 43-godišnjakinja na motoru odbila testiranje!

Piše B.S.
21. veljače 2022. - 13:55

Od 211 vozača koje je PU zadarska alkotestirala ovaj vikend, 21 je vozio pod utjecajem alkohola.

Najvće koncentracija alkohola izmjerena je u subotu, 19. veljače u 22.11 sati u Ulici Ante Starčevića u Zadru, gdje su policijski službenici prilikom kontrole prometa zaustavili 66-godišnjeg vozača, koji je pod utjecajem od 1,71 promila vozio Renault zadarskih registarskih oznaka.

Vozač je isključen iz prometa i smješten u prostorije policije do otrežnjenja. Nakon prekršajne obrade, uz Optužni prijedlog zbog počinjenog prometnog prekršaja vozač je prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

U nedjelju, 20. veljače u 00.15 sati u Ulici Marka Marulića u Zadru, također prilikom kontrole prometa, policajci su zaustavili motocikl bez registarskih oznaka kojim je upravljala 43-godišnjakinja pod vidnim utjecajem alkohola. Žena je odbila alkotestiranje, a daljnjom kontrolom utvrđeno je da joj je prometna dozvola za motocikl istekla u srpnju prošle godine.

Vozačica je isključena iz prometa i smješten u prostorije policije do otrežnjenja, nakon čega je zbog počinjenih prometnih prekršaja sankcionirana sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

17. lipanj 2024 00:04