StoryEditorOCM
KalelargaPREVARIO I NA SUDU

Zagrepčanin na Općinskom sudu u Zadru predao putovnicu s krivotvorenim podacima: tužiteljstvo za njega traži zatvorsku kaznu

Piše B.S.
18. rujna 2023. - 12:38

Zbog spriječavanja dokazivanja i krivotvorenja isprave, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru (ODO) podignulo je optužnicu protiv 44-godišnjeg Zagrepčanina.

Muškarac se optužnicom tereti da je 13. ožujka na Općinskom sudu u Zadru, kao okrivljenik u kaznenom predmetu zbog kaznenog djela oštećenja tuđe stvari počinjenog 7. listopada 2019., kao dokaz u spis predao e putovnicu u kojoj je otisnuo neistinit otisak ulaznog graničnog štambilja.

To je učinio kako bi potvrdio svoju obranu i  izbjegao kaznenu odgovornost.

U spis je predao putovnicu kojoj je rok važenja istekao 12. siječnja 2021., a u kojoj je prethodno neutvrđenog dana ali svakako nakon 7. listopada 2019. uporabom krivotvorenih štambilja otisnuo neistinit otisak ulaznog graničnog štambilja Republike Slovenije, s datumom 6. listopada 2019., te neistinit otisak izlaznog graničnog štambilja Republike Slovenije s datumom 08. listopada 2019..

Tužiteljstvo je predložilo da mu se za oba kaznena djela izrekne jedinstvena kazna zatvora od jedne godine i osam mjeseci zatvora.

Za kazneno djelo krivotvorenja isprave predložena je kazna zatvora od jedanaest mjeseci, a za spriječavanje dokazivanja kazna od jedne godine i dva mjeseca zatvora.

30. travanj 2024 02:11