StoryEditorOCM
KalelargaSINOĆ NA OBILAZNICI

Zadranin (1981) Citroenom bježao policiji: nakon potjere je zaustavljen - nije se vezao, nije imao važeću dozvolu, ali je zato imao preko 3 promila

Piše Zadarski.hr
4. listopada 2022. - 11:15

Provedene su pojačane aktivnosti nadzora vozila i vozača u cestovnom prometu na području Policijske uprave zadarske u cilju postizanja optimalnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, odnosno smanjenja broja prometnih nesreća i njihovih posljedic

Na prometnicama tijekom ovog vikenda policija je pojačano nadzirala promet te kontrolirala 203 vozila i vozača. 

Najveći broj vozača, njih 25 je prekršajno sankcionirano zbog prekoračenja brzine, 12 zbog korištenja mobitela u vožnji, 6 je prekršaja zbog vožnje pod utjecajem alkohola te 2 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Zabilježeno je i 5 prekršaja zbog nepropisnog pretjecanja, 2 prekršaja zbog nepoštivanja svjetlosnog prometnog znaka, tj. prolaska za vrijeme trajanja crvenog svijetla,1 prekršaj zbog nekorištenja zaštitne kacige te još 40 različita prometna prekršaja.

Iz prometa je isključeno 6 vozača. U tom se vremenu dogodilo 7 prometnih nesreća u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba.

Zbog više prometnih prekršaja prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru

Noćas, 03. listopada u 00.35 sati u Zadru u Hrvatskog sabora policijski službenici su tijekom kontrole prometa svjetlećom STOP tablicom pokušali zaustaviti automobil Citroen zadarski registarskih oznaka. Vozač se oglušio na naredbu policijskih službenika te je nastavio vožnju. Koristeći zvučne i svjetlosne signale, policijski službenici su krenuli za njim na što se vozač također oglušio te nastavio vožnju i na raskrižju s Ulicom Akcije Maslenice prolazi za vrijeme trajanja crvenog svijetla, nakon čega je zaustavljen. 

Daljnjim postupanjem je utvrđeno kako je vozilom upravljao 41-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 3,01 g/kg, te da nema važeću vozačku dozvolu jer mu je ranije oduzeta rješenjem kao i da nije koristio sigurnosni pojas. Vozač je uhićen te smješten u službene prostorije do otrježnjenja.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te zbog prekršaja iz domene Zakona o prebivalištu, neprijavljivanja promjene prebivališta u zakonskom roku, uz Optužni prijedlog danas je prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, gdje mu je određena mjera zadržavanja te je predan u Zatvor u Zadru.

01. srpanj 2024 06:40