StoryEditorOCM
KalelargaU BARCELONI

Zadarski proizvođači ribe predstavili novitete na sajmu Seafood Expo Global 2024

Piše Zadarski.hr
24. travnja 2024. - 17:49

Na 30. izdanju najvećeg sajma trgovine morskim plodovima i proizvodima ribarstva na svijetu Seafood Expo Global 2024, koji se održava u Barceloni od 23. do 25. travnja, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, predstavilo se jedanaest hrvatskih tvrtki, među kojima su i tvrtke sa zadarskog područja: Cromaris, Jadran-tuna, Mardešić i Pelagos Net farma.

Na sjamu je ukupno 2.050 proizvođača ribe i ribljih proizvoda iz 84 zemlje, a izlažu na 51.277 kvadrata sajamskog prostora.

„Izlaganje na sajmu našim članicama, koje velik dio svojih prihoda od prodaje ostvaruju na izvoznim tržištima- od 55 do 90 posto, važna je platforma za međunarodno poslovanje jer im omogućava da svoje proizvode, posebice inovacije prezentiraju kupcima iz cijelog svijeta kroz osobni susret i kontakte s novim i starim kupcima“, istaknuo je potpredsjednik HGK za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević.

Najvažniji proizvodi koje prezentiraju na sajmu u Barceloni su bijela riba, tuna, slana sitna plava riba, smrznuta sitna plava riba, konzervirani proizvodi, slatkovodna riba te razni proizvodi prerade.

image

Seafood Expo Global 2024 Barcelona

Hgk/Slobodna Dalmacija
04. svibanj 2024 10:26