StoryEditorOCM
KalelargaAZIL ZA PSE

Zadarska županija osniva ustanovu „Sklonište za napuštene i izgubljene životinje“

Piše I. I.
22. lipnja 2024. - 19:51

Županijska skupšitna bi na idućoj sjednici trebala osnovati ustanovu „Sklonište za napuštene i izgubljene životinje Zadarske županije“. Riječ je o ustanovi koja će djelovati u novom azilu za životinje.  

Sklonište za napuštene životinje, odnosno novi azil za pse, jedan je od strateških projekata Zadarske županije, a gradi se na rubnim dijelovima Zadra (k.o. Bokanjac, kat. čest. 627/61). Ukupno je vrijedan 2.187.339,35 eura s PDV-om, a radove provodi tvrtka Alfaplan građenje d.o.o. iz Dubrovnika.

- Sklonište za napuštene životinje projekt je na kojem se radilo nekoliko godina. Ministarstvo državne imovine 2019. godine darovalo je zemljište Zadarskoj županiji namjenski za izgradnju Skloništa, a polovicom 2021. godine ishođena je građevinska dozvola. U međuvremenu je Županija financirala izgradnju pristupnog puta, a Grad Zadar u svom je ovogodišnjem proračunu predvidio sredstva u iznosu od 300 tisuća eura za sufinanciranje izgradnje ovog projekta, nedavno je za medije izjavio župan Božidar Longin.

22. lipanj 2024 19:56