StoryEditorOCM
KalelargaREKTOR VIJEĆNIKU

"Za sada nema pravnog temelja za razmatranje radnog odnosa liječnika Konjevode i Čanovića na Odjelu za zdravstvene studije Sveučilišta u Zadru"

Piše Zadarski.hr
3. rujna 2024. - 19:39

Marko Pupić Bakrač, vijećnik Akcije mladih u Županijskoj skupštini Zadarske županije, uputio je pitanje rektoru Sveučilišta u Zadru Josipu Faričiću vezano uz aktualne pravne mjere koje su određene liječnicima zadarske Opće bolnice dr. Suzani Konjevodi i Samiru Čanoviću, a koje uključuju zabranu međusobnog približavanja.

U svom dopisu, Pupić Bakrač je zatražio od rektora da ove mjere uzme u obzir prilikom organizacije rada navedenih profesora na Sveučilištu. Također je zamolio rektora da prati tijek pravnog postupka te poduzme odgovarajuće radnje i mjere u interesu Sveučilišta, sukladno propisima.

image

Marko Pupić Bakrač
 

Jure Mišković/Cropix

Rektor Sveučilišta u Zadru odgovorio je na upit vijećnika, navodeći da nema službene informacije o tijeku postupka koji obuhvaća prof. dr. sc. Suzanu Konjevodu i doc. dr. sc. Samira Čanovića. Objasnio je da su oboje u kumulativnom radnom odnosu, zapošljeni u Općoj bolnici Zadar i na Sveučilištu u Zadru, te da su prema Zakonu o radu, dok se ne utvrde daljnje činjenice, njihovi radni odnosi na Sveučilištu nepromijenjeni. Rektor je naveo da je u konzultaciji s pravnicima utvrđeno da Uprava Sveučilišta u ovom trenutku nema pravni temelj za poduzimanje bilo kakvih radnji u vezi njihovih radnih odnosa, s obzirom na to da su istražne radnje tek započele.

- Oni su, u skladu s odredbama Zakona o radu, uz rad u Općoj bolnici Zadar zaposleni u kumulativnom radnom odnosu i na Sveučilištu u Zadru. S obzirom na to da je, po dosadašnjim medijskim objavama, riječ o početku istražnih radnji, u konzultaciji s pravnicima obaviješten sam da Uprava Sveučilišta u Zadru za sada nema pravni temelj za poduzimanje bilo kakvih radnji u vezi postojećeg radnog odnosa tih dvoje zaposlenika na Odjelu za zdravstvene studije Sveučilištu u Zadru - odgovorio je Faričić.

16. rujan 2024 10:19