StoryEditorOCM
KalelargaDOBRE CIJENE

Za izvedbeni projekt adaptacije i dogradnje Medicinske škole na novoj adresi pristiglo pet ponuda

Piše Iva Ivanac
12. travnja 2021. - 14:47

Medicinska škola Ante Kuzmanića Zadar na provedenoj javnoj nabavi za izvedbeni projekt adaptacije i dogradnje škole na novoj adresi dobila je čak pet ponuda. 

Projektom „Unaprjeđenje infrastrukture Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar – regionalnog centra kompetentnosti u sektoru zdravstva" su osigurana sredstva za adaptaciju i dogradnju Medicinske škole na novoj lokaciji, zgradi nekadašnjeg Srednjoškolskog đačkog doma u koju će se u cijelosti izmjestiti.

Najpovoljnija ponuda za izvedbeni projekt, posao koji je procijenjen na 400 tisuća kuna bez PDV-a, je tvrtke Helion Gropu iz Osijeka i iznosi 197.260,00 kuna. Druga ponuda je veća za 740 kuna, a dolazi od tvrtke Valenčak iz Našica. Ponudu od 200 tisuća kuna dala je zadarska tvrtka AB Forum, dok je sto tisuća kuna skuplju ponudu dao dala tvrtka UPI-2M iz Zagreba. Najveća ponuda je ona tvrtke Eko-plan iz Zagreba koja iznosi 315 tisuća kuna. 

Rok za donošenje odluke o odabiru ponude je 30 dana od otvaranja ponuda. Tvrtka koja će raditi izvedbeni projekt mora ga izraditi u roku od 60 dana od potpisa ugovora. 

Preseljenje medicinske škole se u projektu navodi kao opravdan i logičan izbor jer se u neposrednoj blizini nalaze zdravstvene ustanove koje služe kao vježbovni poligon - Opća bolnica Zadar i Poliklinika Opće bolnice Zadar.  Kako učenice i učenici škole svakodnevno izvode stručnu praksu u ovim ustanovama te paralelno pohađaju nastavu, nužna je prostorna blizina među ustanovama što se ovim preseljenjem lokacije Škole osigurava. 

Adaptacijom i dogradnjom škole uspostavlja se infrastruktura za modernizaciju strukovnog obrazovanja i osposobljavanja prilagođenog potrebama gospodarstva uz poticanje inkluzivnosti. U medicinskoj školi Ante Kuzmanića Zadar, kao i u njihovoj partnerskoj ustanovi Medicinskoj školi u Rijeci, osigurat će se uvjeti za odvijanje programa obrazovanja i osposobljavanja prilagođeni regionalnim potrebama tržišta rada i suvremenim dostignućima zdravstva. 

19. travanj 2024 11:07