StoryEditorOCM
KalelargaAKTUALNI SAT

Za 17 mjesta specijalizacija u zadarskoj bolnici javilo samo sedam liječnika, a nitko ne želi specijalizirati pedijatriju. Tko će liječiti našu djecu?

Piše Iva Ivanac
27. lipnja 2024. - 19:05

- Prije neki dan nas je dočekala vijest da se za 17 mjesta specijalizacija u zadarskoj bolnici javilo samo sedam liječnika, a od tog malog broja – nitko ne želi specijalizirati pedijatriju (a bile su raspisane dvije specijalizacije). Također, ostaje pitanje hoće li svih sedam kandidata doći na razgovor s komisijom. Do nedavno se na specijalizacije javljao veliki broj liječnika, a sam odabir kandidata često je bio osporavan, poništavan, bilo je bojkotiranja natječaja tako da se ne sastavi komisija, a neki su završavali i u sudskim sporovima. Jesu li zbog nelegitimnih kriterija odabira specijalizanata mladi liječnici odustali od zadarske bolnice?, kazala je županijska vijećnica Helena Mikulandra pitajući župana Božidara Longina kako će doskočiti situaciji i privući mlade liječnice i liječnike?

- Već odavno nemamo zadovoljavajući broj pedijatara, pedijatri djecu odbijaju upisati jer su prebukirani, a čim malo porastu šalje ih se prema obiteljskim liječnicima. Tko će liječiti našu djecu?, kazala je Mikulandra. 

- Opća bolnica Zadar više nije pod našom ingerencijom, ali poslat ćemo im ovaj upit i vjerujem da će odgovoriti kazao je župan Božidar Longin

27. lipanj 2024 19:05