StoryEditorOCM
KalelargaRAT NA FACEBOOKU

Vučetić je HDZ-ov video zbog spominjanja ulice Hrvoja Ćustića okarakterizirao kao krajnje morbidan i sramotan; HDZ Zadar izbacio novi uradak...

Piše I. Ivanac
22. travnja 2021. - 19:09

Iako su prošlih godina zadarski HDZ i SDP ratovali plakatima, kampanju nadolazećih lokalnih izbora odlučili su "začiniti" i video materijalom. 

Nakon što je HDZ u srijedu na službenoj Facebook stranici HDZ Zadar objavljen prvi video promidžbeni video kojim je Branko Dukić "službeno" krenuo u kampanju za novi mandat gradonačelnika, Marko Vučetić, kandidat za gradonačelnika koalicije "Srcem za Zadar" je na svom Facebook profilu objavio i što misli o najnovijem potezu HDZ-a te je zbog spominjanja ulice Hrvoja Ćustića njihov video okarakterizirao kao krajnje morbidan i sramotan. 

- Koliko HDZ nema smisla za praktična rješenja, vidljivo je iz ovog videa. Umjesto da su, posve nasumično, preuzeli i prikazali bilo koju dosadašnju Dukićevu izjavu, oni su se bacili u trošak angažiranja glumaca i snimatelja, a efekt je daleko slabiji.

Gradonačelnik koji se ne bavi politikom, a Dukić je upravo to nedavno rekao, može dobiti na ozbiljnosti samo ako je pored njega netko tko izaziva veći podsmijeh od njega samoga. Takvi, siguran sam, ne postoje, pa ih treba odglumiti. Problem je sto takve scene opet asociraju na Dukića, napisao je Vučetić te dodao kako će, kada kampanja završi, zasigurno uplatiti neki iznos onome tko Dukiću vodi kampanju, a evo i zašto.

- Uvjeren sam da taj sve što čini, čini meni u prilog. Iako, moram priznati, ne želim takvu morbidnu podršku od strane HDZ. Više puta sam napomenuo da svatko u jeziku ostavlja više nego što želi i planira. HDZ je, u ovom videu, očitovao vlastitu morbidnu narav. Spominjanje Hrvoja Ćustića, u bilo kojem kontekstu poruge ili humora, znak je duboke morbidnosti. To je njihov Zadar - morbidan i sramotan, objavio je Vučetić. 

U četvrtak se na HDZ-ovim stranicama pojavio i drugi video. U drugom reklamnom uratku ponovno se pojavljuje glumac Dragan Veselić, ali ovoga puta ne kao taksist već kao prodavač suhomesnatih proizvoda. Nakon što starija gospođa od njega zatraži "30 dekagrama pršuta", prodavač baš kao i taksist započinje svoj nerazumljivi monolog. Izbezumljena starica ga je poslušala, te potom upitala "a pršut?". 

Na kraju videa se ponovno ispisuje poruka "Rad, a ne filozofiranje" koja je nedvojbeno upućena Dukićevom protukandidatu Vučetiću.

Izgleda kako se predstojeće lokalne izbore neće više voditi rat plakatima, već rat na društvenim mrežama... 

26. lipanj 2024 12:15