StoryEditorOCM
KalelargaKORIGIRANE CIJENE

Varaždinska tvrtka započela s postavljanjem rampi na parkingu ispred Poliklinike, iduće godine kreće se i s naplatom

Piše I. Ivanac
15. prosinca 2021. - 18:52

Ispred parkinga Poliklinike Opće bolnice Zadar započelo je postavljanje nove opreme za nadzor parkirališta i sustav naplate parkiranja. Radove vrijedne gotovo 400 tisuća kuna izvodi tvrtka Mobilisis iz Varaždina čija je ponuda bila najjeftinija na javnom natječaju.

- Kada se Poliklinika radila tada smo bili postavili sistem rampi, ali taj je sustav sada zastario. Nismo više bili u mogućnosti niti nabaviti rezervne dijelove, a na tim ulazima su se događale učestale stanke i blokade. Zbog toga smo se odlučili za novu opremu na parkiralištu i sustav naplate te smo osigurali sredstva za njih. Novi sustav rampi je ubrzan i moderniziran, kazao je ravnatelj Opće bolnice Zadar, dr. Željko Čulina, dodajući kako će uskoro obavijestiti javnost o novim korigiranim cijenama naplate parkinga te određivanju vremena ulaska i izlaska s parkirališta.

- Za potrebe Poliklinike je neophodan puno veći prostor parkinga jer se u njene prostorije trenutno useljava Zavod za hitnu medicinu (ZZHM), a u tijeku je i preseljenje ambulanti ginekologije i Doma zdravlja, a isto tako i pedijatrijskih ordinacija, kazao je ravnatelj Čulina dodajući kako je ZZHM dobio cijeli istočni ulaz za smještaj svojih vozila saniteta i hitne medicinske pomoći.

- To je njihova baza i mjesto za pripremu za izlazak na teren, taj dio mogu koristiti samo oni. Tako smo pokušali smanjiti pritisak vozila hitne pomoći na ulazu u Polikliniku koja bi dovezle pacijente i tako zakrčili ulaz i prometovanje vozila, rekao nam je dr. Čulina dodajući i kako je od ukupno 190 parkirnih mjesta, 20 mjesta ostavljeno za osobe s invaliditetom.

Nova oprema za parkiralište koja uključuje rampe za parking, samonaplatne blagajne, kamere za prepoznavanje registarskih oznaka, ali i informacijski sustav bit će do kraja tjedna kompletno postavljena i u funkciji, a naplata parkinga počet će iduće godine.

30. svibanj 2024 15:47