StoryEditorOCM

Upravno vijeće razgovara sa svom trojicom kandidata – hoće li ravnatelj biti izabran već u četvrtak?

Piše P.O.
21. veljače 2022. - 15:03

Upravno vijeće županijske Agencije za ruralni razvoj u četvrtak će obaviti razgovore sa sva tri kandidata za mjesto ravnatelja ove ustanove. Na javni su se natječaj javili Ivica Pintur, Davor Čerkuč i Zdenko Jukić, a iz AGRRA-e najavljuju da bi odluka mogla biti donesena istog dana, nakon razgovora s kandidatima.

Ivica Pintur je član HSP-a, koalicijskog partnera HDZ-a, pa ga se smatra favoritom natječaja za ravnatelja, dok je Čerkuč politički povezan s nezavisnim Ivom Žuvelom na čijoj se listi probio u Županijsku skupštinu,. Zdenko Jukić je u prošlu predizbornu kampanju krenuo u koaliciji „Srcem za Zadar”, ali je sada vrlo blizak i Žuveli i nezavisnoj listi Enija Meštrovića. Zbog svega toga, ovaj je natječaj izazvao posebnu pažnju javnosti, pogotovo nakon što je Davor Čerkuć objavio da neki članovi Upravnog vijeća nastoje njegovu i Jukićevu prijavu proglasiti za nepravovaljanu.

U AGRRA-i su oko (ne)kompletne dokumentacije iz Čerkučeve i Jukićeve prijave obavljene konzultacije s pravnom službom i na koncu je ipak odlučeno da se intervjui obave sa svom trojicom kandidata.

06. svibanj 2024 14:01