StoryEditorOCM
KalelargaBEZ EU ISKUSTAVA

Upravno vijeće AGRRA-e izmijenilo uvjete i otvorilo put za izbor novog ravnatelja i njegovog zamjenika: Tko su favoriti za ta mjesta?

Piše P.O.
10. siječnja 2022. - 10:58

Nastavljaju se proceduralne igre oko promjene vodstva županijske Agencije za ruralni razvoj: pred kraj prošle godine iz članstva u Upravnom vijeću istupio je predstavnik radnika Senad Salihović na čije je mjesto izabran Mate Mikulić. Potom su Ante Župan, Mate Lukić i novoizabrani Mikulić održali sjednicu Upravnog vijeća na kojoj su većinom glasova izmijenili uvjete za izbor ravnatelja i zamjenika ravnatelja Agencije, što je obrazloženo potrebom usklađivanja pravilnika sa Statutom AGRRA-e.

-Tražili smo usklađivanje sa Statutom kako ne bismo došli u situaciju da, nakon što 9 mjeseci imamo vršitelja dužnosti, raspišemo natječaj za ravnatelja kojega netko kasnije može srušiti. Tražili smo pravno mišljenje i dobili smo ga, jer želimo raditi i zakonito i transparentno, izjavio je Mate Lukić.

Međutim, Mikulić se u ime zaposlenika protivio takvoj odluci jer ubuduće ni ravnatelj ni njegov zamjenik ne bi morali imati ikakvih radnih iskustava s EU fondovima. Iz sredstava dobivenih kroz EU projekte, AGRRA je prošle godine dobila više od tri milijuna kuna.

Uglavnom, uvjeti su izmijenjeni i svakog se dana može očekivati natječaj za izbor ravnatelja. Kako je riječ o „politički ovisnoj” poziciji, favorit za ravnateljsko mjesto je Ivica Pintur iz HSP-a koji je u koaliciji s HDZ-om. Ubrzo bi trebalo biti riješeno i pitanje zamjenika ravnatelja AGRRA-e na kojemu se može očekivati kandidaturu Nenada Klarića, županijskog vijećnika koji je napustio Domovinski pokret i ušao u HSP.

07. svibanj 2024 02:49