StoryEditorOCM
KalelargaSIMBOL VELEBITA

Umro je Vuke, legendarni zadarski planinar. Sprovod je u četvrtak u 12 sati na Gradskom groblju

Piše M.K.
2. svibnja 2023. - 11:48

Umro je Vuke. Većina Zadrana zna o kome se radi već po njegovom nadimku po kojemu je bio naširoko poznat.

Zvonimir Šarić Vuke, poznati zadarski planinar koji je obožavao Velebit i čak živio jedno vrijeme na toj mitskoj planini, preminuo je u Zadru u 71. godini.

Tužna vijest je među njegovim prijateljima planinarima i mnogim poznanicima prostrujala još jučer, a danas se saznalo i vrijeme i mjesto sahrane - posljednji ispraćaj Vuke bit će u četvrtak u 12 sati na Gradskom groblju u Zadru.

Zvonimir Šarić Vuke bio je dugogodišnji poznati planinar i član Planinarskog društva Paklenica u kojemu je bio dopredsjednik i član Izvršnog odbora.

Vuke je bio veteran PD Paklenica koji je obišao Velebit uzduž i poprijeko. Bio je omiljen i kao dobar čovjek, prava planinarska legenda koju je poznavao čitav Zadar i planinarski svijet širom Hrvatske. 

Često bi ga se moglo vidjeti u gradu kako potpuno opremljen za planinu, s velikim ruksakom na leđima, kreće prema Velebitu i tada bi bio najsretniji.

Svoj je 64. rođendan 2016. godine proslavio na najbolji način: među prijateljima-planinarima na najboljem mjestu na svijetu – u prirodnom raju Paklenice.

Nažalost, zadnjih godina zbog narušenog zdravlja više nije mogao planinariti, pa je uz pomoć prijatelja iz PD Paklenica zbrinut u Domu za odrasle osobe Sv. Frane u Kampu Kaštelu, u kvartu odakle je i potekao i gdje je u mlađim danima bio poznat i po igranju nogometa.

Mnogim će Zadranima, osobito planinarima, Vuke zauvijek ostati u sjećanju. A najviše će nedostajati - njegovom Velebitu...

01. lipanj 2024 17:10