StoryEditorOCM
KalelargaU MEDICINSKOJ ŠKOLI

U Zadarsku županiju stiglo oko 40 tisuća antigenskih testova za učenike. Ravnatelji ih danas preuzimaju, evo kakve su upute za roditelje

Piše Zadarski.hr
10. veljače 2022. - 13:45

U zadarskoj Medicinskoj školi “Ante Kuzmanić” jutros je počela distribucija nešto manje od 40 tisuća antigenskih testova koji su namijenjeni testiranju učenika u Zadarskoj županiji.

U toj je školi, naime, smješten distribucijski centar gdje ravnatelji osnovnih i srednjih škola preuzimaju pakete s testovima. Svaki ravnatelj dobio je svoj termin za preuzimanje paketa, a na raspolaganju ima dva testa po svakom učeniku. Uz to, dobili su i upute koje će proslijediti roditeljima te izjavu koju će potpisati ukoliko ne žele da se njihovo dijete testira jer je cijeli projekt samotestiranja na dobrovoljnoj bazi.

Prigovori roditelja koji ne žele samotestirati djecu proslijedit će se u Ministarstvo obrazovanja koje je jučer proslijedilo je osnovnim i srednjim školama detaljne upute o ukidanju samoizolacije. Između ostalog i to da se samotestiranje može provesti i u školi, ukoliko se roditelji jednog ili više razrednih odjeljenja tako dogovore.

28. rujan 2024 01:36