StoryEditorOCM
KalelargaKRENULO GA...

U dva dana zaradio prekršajnu i kaznenu prijavu: napadač na Radetu dobio 30 dana istražnog zatvora zbog paljenja kontejnera!

Piše Zadarski.hr
23. veljače 2024. - 14:41

Sudac istrage Županijskog suda u Zadru prihvatio je prijedlog Općinskog državnog odvjetništva te odredio istražni zatvor u trajanju do 30 dana za 29-godišnjeg Filipa Šekerovića koji je osumnjičen za paljenje kontejnera u Ugljanskoj ulici u Zadru.

Riječ je inače o napadaču na predsjednika zadarskog SDP-a Daniela Radetu. Šekerović se sam predao policiji nakon što je za njima bila raspisana tjeralica, no sutkinja za prekršaje pustila ga je na slobodu uz mjeru opreza, odnosno zabranu približavanja Radeti.

Požar na kontejnerima dogodio se samo dan nakon što je Šekerović zvani Kinez pušten da se brani sa slobode. 

Policija 29-godišnjaka sumnjiči da je u srijedu, u ranojutarnjim satima, namjerno zapalio kontejnere u Ugljanskoj ulici, a požar je zahvatio drvarnicu i dijelove fasade zgrade, vanjsku jedinicu klima uređaja, telefonski kabel i prozore na zgradi u Molatskoj ulici. 

- Zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i mogućnosti ponavljanja kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, 29-godišnjaku je određen istražni zatvor od 30 dana, kazala nam je dežurna sutkinja istrage Iva Lovrin

Šekerović je tako u dva dana zaradio jednu prekršajnu i jednu kaznenu prijavu.

26. lipanj 2024 08:32