StoryEditorOCM
KalelargaAGLOMERACIJA

Tema vodoopskrbe zapadnog dijela županije bila je u fokusu i na Skupštini Zadarske županije, mijenja se cijev na Žmirićima

Piše I. I.
27. lipnja 2024. - 21:46

Tema vodoopskrbe zapadnog dijela županije bila je u fokusu i na Skupštini Zadarske županije, a pitanje je postavio vijećnik Marko Klanac (HSLS).

- Vodoopskrba u zapadnom dijelu županije, od Žmirića prema Kožinu, Petrčanima, Viru i Ninu je otežana. Razlog je tehničke prirode jer na Žmirićima nije napravljena sanacija zbog toga što su radovi obustavljeni. Ne znam je li županija upoznata s tim, mislim da su se radovi trebali produžiti za nekoliko dana i da bi vodoopskrba bila sigurnija za te dijelove županije. Hoćete li nešto poduzimati, upitao je Klanac. 

- Vodoopskrba zapadnog dijela je vruća tema koja je aktualna i mene zanima kao župana pa sam pitao tamo gdje mogu. Nastao je problem zbog radova na aglomeraciji. U projektu nove aglomeracije, da bi zapadni dio bio adekvatno opskrbljen vodom, stavljen je fi 500m no to navodno još nije osigurano i danas se na Žmirićima prespaja nova cijev, privremenog karaktera fi 300 koja bi zadovoljila vodoopskrbu Kožina i Petrčana, kazao je župan Božidar Longin. 

27. lipanj 2024 21:46