StoryEditorOCM
KalelargaSIGURNA DESTINACIJA

Sudionici sastanka u Zadru podržali inicijativu policije za intenziviranjem suradnje i razmjenom ključnih informacija tijekom turističke sezone

Piše PU zadarska
6. srpnja 2022. - 14:55

U utorak, 6. srpnja 2022. godine u Policijskoj upravi zadarskoj je u sklopu projekta „Sigurna turistička destinacija 2022“ održan koordinacijski sastanak na kojem su, osim predstavnika policije, sudjelovali i predstavnici svih žurnih i operativnih službi koje djeluju na području Zadarske županije.

Ispred Ravnateljstva policije na sastanku su sudjelovali g. Damir Barić, zamjenik glavnog ravnatelja policije, ujedno i voditelj Stožera za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone i g. Dragan Tokić, načelnik Uprave za javni red i sigurnost, ujedno zamjenik voditelja Stožera te načelnik Policijske uprave zadarske Anton Dražina.

Cilj sastanka je međusobna razmjena iskustava vezanih za koordinaciju, suradnju i brzu razmjenu informacija između službu s krajnjim ciljem žurnog rješavanja problema na terenu, a sve kako bi turistička sezona u sigurnosnom i operativnom smislu prošla što bolje.

Naime, turisti pri odabiru svoje turističke destinacije, osim o prirodnim i kulturnim znamenitostima, posebno vode računa o sigurnosti destinacije koju posjećuju i upravo tom segmentu policija posvećuje posebnu pozornost, a upravo ovakvi sastanci su prilika da se definiraju i riješe mogući problemi kako bi i dalje osigurali status sigurne zemlje koji je iz godine u godinu sve važniji faktor kod odabira mjesta za odmor.

Na današnjem radnom sastanku sudjelovali su predstavnici Zadarske županije, Grada Zadra, Ravnateljstva civilne zaštite, Područnog ureda u Zadru, predstavnici SOA; VSOA; Županijske vatrogasne postrojbe, Zavoda za javno zdravstvo, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Državnog inspektorata te županijske i gradske turističke zajednice.

Svi sudionici koordinacijskog sastanka u Zadru su podržali inicijativu policije za intenziviranjem suradnje i razmjenom ključnih informacija tijekom trajanja turističke sezone 

23. lipanj 2024 04:40