StoryEditorOCM
KalelargaINICIJATIVA

Snježana Jurinić: "Postoji li mogućnost odgađanja početka iduće školske godine, a da se skrate praznici u veljači?"

Piše I. I.
27. lipnja 2024. - 21:42

Na Aktualnom satu Skupštine Zadarske županije, vijećnica Snježana Jurinić upitala je postoji li mogućnost odgađanja početka iduće školske godine.

- Nedavno je završila školska godina koja je po neke učenike, sudeći po nagradama koje su dobili na natjecanjima, bila izuzetno uspješna. Početak iduće školske godine najavljen je za 2. rujna, a svjesni smo da tada i dalje vladaju velike vrućine. Postoji li mogućnost odgađanja početka školske godine, prvo zbog vrućina, a zatim i gužve zbog turističke sezone koja će i dalje trajati. Uz to veliki broj učenika tijekom turističke sezone radi kako bi zaradilo za džeparac, a svoj rad moraju prekinuti zbgo početka školske godine. Ako se odgodi početak školske godine možda bi se mogao smanjiti dani praznika u veljači, kazala je Jurinić. 

Župan Božidar Longin je kazao kako je to zanimljiva i pametna inicijativa. 

- Vidimo da se klimatke prilike mijenjaju i trebali bi se drugačije ponašati. Početak škoslke godine utvrđuje se kalendarom koji utvrđuje ministarstvo, ali prvo bi trebali provesti anektu među školama, zatim i razgovarati s županima priobalnih županija. Ako to sve zadovoljimo, moguće je da se ta inicijativa ispuni, dodao je župan. 

27. lipanj 2024 21:44