StoryEditorOCM
KalelargaFOTO I VIDEO

‘Šije šete‘ Ante Rubeše i Predraga Majice: "Zašto me vrijeđate i zovete zgubidanom!?"

Piše Predrag Opačić
31. listopada 2023. - 13:17
Zadar, 311023 Gradski vijecnici Akcije mladih su danas na Narodnom trgu odrzali konferenciju za novinare na kojoj su komentirali ostavku direktora Turisticke zajednice Maria Paleke. Na fotografiji: prepirka ugostitelja Predraga Majice s Antom Rubesom i Markom Pupicem-Bakracem.Luka Gerlanc/

Tijekom konferencije za novinare povodom ostavke direktora Turističke zajednice Grada Zadra Marija Paleke u utorak na Narodnom trgu, vijećnik Akcije mladih Ante Rubeša ‘puknuo‘ je na zadarskog ugostitelja Predraga Majicu.

Majica je na konferenciji upitao zašto ga vrijeđaju i nazivaju "zgubidanom". Na kraju se ispostavilo da je riječ o slici "Mediterraneo" slikara Marija Javorana, koju je gradonačelnik Branko Dukić otkupio za 50 tisuća eura. Rubeša je ljude koji se na slici nalaze nazvao zgubidanima, pa je to uvrijedilo Majicu koji je među njima.

Uz povišene tonove Majica je ušao u svađu s troje vijećnika Akcije mladih:

- Ne znaš tko sam, ali me vrijeđaš i nazivate me zgubidanom i nedužne ljude uvlačite u svoje političke obračune. Umjetnik me pozvao i ja sam mu pozirao, ali s politikom nemam nikakve veze, niti me to zanima, rekao je među ostalim Majica.

"Akcijaši" su mu predložili da se Zadrani s Javoranove slike "izbrišu", a novac neka se vrati i da Općoj bolnici Zadar jer je ta slika uvreda za građane iz čijih je džepova plaćena.Kako je Rubeša u svađi rekao da niti ne zna Majicu, ovaj je na kraju zaključio:

- Vrijeđaš me, a ne znaš tko sam. Vidimo se na sudu!

- Jedva čekam, uzvratio je Rubeša.

01. svibanj 2024 15:44