StoryEditorOCM
KalelargaPOSIPANJE PEPELOM

Sanader se ispričao zbog govora na skupu HDZ-a u Zadru: "Nisam imao nikakvu lošu namjeru prema bilo kojoj ženi, žao mi je da je tako ispalo"

Piše Zadarski.hr
3. travnja 2024. - 22:06

Nakon što smo danas objavili kako je Ante Sanader, treći na listi za IX. izbornu jedinicu,  u svom pozdravnom govoru nonšalantno provukao bračni status kolegice Nikoline Bradić, ali i njen reproduktivni statusu, večeras je reagirao sam Sanader. 

- Nažalost, vidim da je moja izjava prigodom stranačkog skupa u Zadru potpuno krivo prenesena u medijima.

U svom govoru osvrnuo sam se prvenstveno na demografiju kao ključno pitanje hrvatske budućnosti, oko čega smo svi suglasni. Svi prisutni u dvorani mogu potvrditi da moj komentar, koji se izvlači sad izvan konteksta u medijskom prostoru, nije imao nikakvu lošu namjeru prema bilo kojoj ženi, a kamoli prema kolegici Nikolini Baradić, koju iznimno cijenim i s kojom sam ostvario izvrsnu suradnju u protekle četiri godine u Hrvatskom saboru. Žao mi je da je tako ispalo te se ispričavam ako je netko to shvatio na pogrešan način- napisao je Ante Sanader na svom Facebook profilu.

A evo što je rekao: 

Što dovoljno govori o tome koliko poštuju zakone, ali i žene. Na predstavljanju je to dodatno istaknuo Ante Sanader, treći na listi za IX. izbornu jedinicu, koji je u svom pozdravnom govoru nonšalantno provukao bračni status kolegice Nikoline, ali i njen reproduktivni statusu. 

- Nas pet ima 18 djece. To je 3,6 djeteta u prosjeku. Prosjek nam dižu ova dvojica koji imaju po pet djece. To je poruka koju smo željelji poslati kao moderni HDZ, da se mi držimo svoje tradicije i svojih kršćanskih vrijednosti. Samo ovaj ima pet sinova, ovi pet kćeri pa nisu stali i ne smiju stati, ovi moraju dobiti kćer, a ovi sina. To sve govorim radi mlade kolegice Nikoline koju sam cijelo vrijeme u Saboru nagovarao da se mora udati jer drugi mandat Sabora ne dolazi besplatno, kazao je Sanader pa nastavio u istom tonu. 

- Ljudi moji zalud vam svi projekti ako djece ne bude, promislite koliko će Hrvata biti za sto godina. Ja po Zagrebu vidim kako žene vode samo pasiće, vrlo malo njih vodi djecu, tako da mislim da je to jedan od najvažnijih prioriteta koji je HDZ stavio u svoj program, kazao je Ante Sanader.

Dokazuje to i snimka s skupa koju objavljujemo, koja pokazuje kako Sanaderova izjava nije izvučena iz konteksta već doslovno prenesena. Pogledajte video: 

 

 

 

02. svibanj 2024 16:28