StoryEditorOCM
KalelargaDOBRE VIJESTI

Rezultati prvih mjerenja kakvoće zraka kraj požarišta na Diklu su uredni! Deponija se još uvijek gasi, sve snage su na terenu

Piše Zadarski.hr
26. listopada 2022. - 20:05

Rezultati prvih mjerenja kakvoće zraka s mobilne postaje splitskog Zavoda za javno zdravstvo večeras u 19 sati su uredni.

Postaja se nalazi u blizini požarista na deponiju Diklo i nastavit ce redovito mjerenje dok za tim bude potrebe. Rezultate mjerenja građani mogu pratiti  na http://www.zrak-zavod-split.info/mobilna/

- Prva mjerenja pokazuju kako nema prelaska graničnih vrijednosti. Građani sva mjerenja mogu pratiti on line- kazao je Nenad Periš, voditelj odjela za ispitivanje kvalitete zraka, tla i buke Zavoda za javno zdravstvo Splitsko- dalmatinske županije. 

Podsjetimo, požariste je danas uz zapovjednika JVP i direktora Čistoce obišao gradonačelnik Dukić te su dogovorena mjerenja kvalitete zraka.

I večeras pripadnici vatrogasne postrojbe i DVD-a,  uz djelatnike Čistoće i mehanizacije, aktivno rade na gašenju, i nastavit će tijekom noći.

Danas je tijekom obilaska požarista istaknuto kako nema opasnosti od širenja vatre van podrucja deponija, te je ukazano na procedure gašenja ovakvih požarišta.

image

Mjerenje zraka

/Slobodna Dalmacija
26. lipanj 2024 06:15