StoryEditorOCM
KalelargaPIJANO 28 VOZAČA

Rekorder vikenda: 62-godišnjak vozio usred dana zadarskom zaobilaznicom sa 3,41 promila alkohola u krvi!

Piše Zadarski.hr
11. travnja 2022. - 14:35

Proteklog vikenda policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja pojačanih aktivnosti u prometu kontrolirali 366 vozila i vozača, a poduzeli su 214 represivnih mjera: alkotestirano je 270 vozača, od kojih je 29 bilo pod utjecajem alkohola, 37 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine, 6 vozača je koristilo mobitel u vožnji, 33 vozača nije koristilo pojas, 5 vozača zbog nepropisnog pretjecanja, 5 vozača prije stjecanje prava na upravljanje, 5 vozača nije poštivalo prometni znak zabrane prometa, 3 vozača koja su upravljala vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 10 vozila bez tehničkog pregleda i registracije.

Iz prometa je isključeno 38 vozača i 10 vozila. U tom se vremenu dogodilo 8 prometnih nesreća, u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene.

Najveća koncentracija alkohola od 3,41 g/kg izmjerena je 62-godišnjem vozaču, kojeg su u subotu, 09. travnja 2022. godine u 13.20 sati u Zadru, u Ulici Hrvatskog sabora, zaustavili policijski službenici tijekom kontrole prometa. Vozač je isključen iz prometa te smješten u prostorije policije do otrježnjenja. Uz Optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, u nedjelju je prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog  suda u Zadru.

Vozač osobnog automobila slavonskobrodskih registarskih oznaka u dobi od 32 godine kojeg su policijski službenici zaustavili u petak, 08. travnja u 23.36 sati u Zadru u Ulici Hrvoja Ćustića upravljao je vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Vozač u dobi od 38 godina kojeg su policijski službenici zaustavili u subotu, 09. travnja u 00.15 sati u Zadru u Zagrebačkoj ulici upravljao je osobnim vozilom zadarskih registarskih oznaka za vrijeme zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom te pod utjecajem alkohola od 1,48 g/kg.

U nedjelju,10. travnja u 14.45 sati u Bibinjama, policijski službenici su zaustavili osobno vozilo zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 40-godišnjaka koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,74 g/kg, nije koristio sigurnosni pojas te kod sebe nije imao vozačku dozvolu niti osobne dokumente, a za vozilo je utvrđeno kako je isteklo važenje prometne dozvole.

Zbog počinjenih prometnih prekršaja, sva tri vozača su isključena iz prometa te po završetku kriminalističkog istraživanja, uz optužne prijedloge prepraćena na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, gdje je 32-godišnjaku određena mjere zadržavanja u zatvoru u trajanju od 8 dana i 40-godišnjaku u trajanju od 5 dana, nakon čega su obojica vozača predani u Zatvor u Zadru.

01. srpanj 2024 06:52