StoryEditorOCM
KalelargaINCIDENT NA PAGU

Rastrojeni Austrijanac (20) na plaži Katarelac razbijenom bocom izrezao prijatelja (20), nakon čega je sebi zario nož u vrat, uzrok droga amfetamin?

Piše M.K.
4. kolovoza 2021. - 15:02

U bungalovu u kampu na predjelu Katarelca, u petak je je došlo do fizičkog sukoba u kojoj su ozlijeđena dvojica 20-godišnjih mladića iz Austrije.

Zadarska policija prešutjela je taj događaj, a postao je poznat nakon što je objavljen u austrijskim medijima, nakon čega se podigla "čitava frka".

Kako smo doznali u srijedu iz PU zadarske, policijski službenici Policijske postaje Pag provode kriminalističko istraživanje za kazneno djelo teške tjelesne ozljeda u pokušaju.

Za 20-godišnjeg državljanina Austrije osnovano se sumnja da je 30. srpnja oko 6.30 sati u bungalovu u kampu na predjelu Katarelca, nakon verbalnog sukoba, fizički napao drugog 20-godišnjeg državljanina Austrije, te ga staklenom bocom ozlijedio u predjelu glave, trbuha i vrata, nakon čega je osumnjičenik napustio mjesto događaja, te otišao u drugi obližnji bungalov gdje je sebi nanio ozljede u predjelu vrata, najvjerojatnije nožem.

Od strane liječničkog tima Hitne medicinske pomoći, obojici im je pružena liječnička pomoć na mjestu događaja, nakon čega su prevezeni u Opću bolnicu Zadar na daljnje pružanje pomoći, gdje im je za potrebe daljnjih vještačenja u postupku, izuzet biološki materijal.

Prilikom fizičkog sukoba, oštećeni 20-godišnjak je zadobio lake tjelesne ozljede, dok je osumnjičenik nanio sebi ozljede koje su od strane liječnika utvrđene kao teže tjelesne ozlijede, te je zadržan na bolničkom liječenju.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, u suradnji s nadležnim općinskim državnim odvjetništvom, protiv  20-godišnjaka će biti podnesena kaznena prijava.

Kontaktirali smo i glasnogovornika zadarske bolnice dr. Edija Karuca od kojega smo zatražili informacije o 20-godišnjem pacijentu iz Austrije. Dr. Karuc je potvrdio da se on još uvijek liječi u zadarskoj bolnici, a za ostala pitanja zatražio je da mu ih pošaljemo mailom. Odgovore još čekamo.

Austrijski mediji objavili su u utorak da je 20-godišnji turist iz Austrije završio na intenzivnoj njezi u Hrvatskoj nakon bizarnog incidenta. Portal Index prenio je navode austrijskih medija da je mladić iz austrijskog mjesta Kirchdorf an der Krems u Gornjoj Austriji, te da je ljetovao u Zadru.

Prema podacima austrijskog ministarstva vanjskih poslova na koje se pozivaju mediji, incident se dogodio tijekom zabave na dalmatinskoj obali, gdje je 20-godišnjak ljetovao s prijateljima.

Austrijski mediji tvrde da je mladiću tijekom partyja rečeno da mu je u čašu ulivena droga amfetamin. Nastavkom večeri je u alkoholiziranom stanju napao svojeg 19-godišnjeg prijatelja razbijenom bocom piva. Nakon toga se udaljio i u rastrojenom stanju zabio sebi nož u vrat, navode austrijski mediji. 

Teško ozlijeđeni mladić prevezen je hitno na odjel intenzivne njege u zadarskoj bolnici gdje se još uvijek nalazi, a prijatelj kojega je napao, navodno je pušten iz bolnice.

Navodi se kako je Austrijsko veleposlanstvo u kontaktu sa svim austrijskim državljanima uključenima u ovu situaciju i s njihovim obiteljima

18. travanj 2024 02:45