StoryEditorOCM
KalelargaNA DVIJE LOKACIJE

Put Dikla nakon postavljanja novog asfalta postao "pista", ali uskoro je i tome kraj. Grad postavlja "ležeće policajce"

Piše I. I.
3. srpnja 2024. - 17:53

Upravni odjel za komunalne djelatnosti, zbog neodgovornih građana, mora intervenirati na novootvorenoj "popeglanoj" ulici Puta Dikla.

Nakon što je u toj ulici odrađen projekt aglomeracije i nakon što je dobila novi asfalt, tamošnji stanovnici uputili su pritužbe jer vozači zbog nove ceste, unatoč upozorenjima, razvijaju puno veće brzine od dopuštenih. Na toj se relaciji već dogodilo par prometnih nesreća, na sreću, bez većih posljedica. 

- Razvidno je da se izgradnjom i obnovom prometnice Put Dikla uvelike povećala brzina kretanja vozila i da dodatna upozorenja u vidu prometne signalizacije nemaju konkretnog učinka na dio neodgovornih sudionika u promet koji svojom nekontroliranom vožnjom ugrožavaju sve ostale.

I uz učestale organizirane akcije nadzora nadležnih službi, moramo se odlučiti na najmanje prihvatljivo rješenje svima onim koji poštuju Zakon. Na Putu Dikla postavit ćemo uspornike na dvije lokacije na toj dionici kao i kod gradske knjižnice u Ulici Stjepana Radića. Obala i lučice će nam dati svu potrebnu podršku u izradi potrebnih elaborata iako nije riječ o zoni naplate parkinga, a čim dobijemo potrebnu suglasnost policije, izdat ćemo nalog za realizaciju, kazao nam je pročelnik UO za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Robertino Dujela.

03. srpanj 2024 17:54