StoryEditorOCM
KalelargaPOSLOVNA TAJNA

Pupić Bakrač je od HZZO-a tražio rezultate nadzora kojeg su proveli u Općoj bolnici Zadar na Odjelu za oftalmologiju, ali ih nije mogao dobiti..

Piše I. I.
23. rujna 2024. - 11:11
Zadar, 300824 Clanovi Akcije mladih su ispred upravne zgrade OB Zadar odrzali konferenciju za novinare na kojoj su komentirali jucerasnja uhicenja lijecnika. Na fotografiji: Marko Pupic - Bakrac.Luka Gerlanc/Cropix

Županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač je od Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) tražio rezultate nadzora kojeg su proveli u Općoj bolnici Zadar, točnije na Odjelu za oftalmologiju i optometriju. Razlog provođenja nadzora od strane HZZO-a jest taj što je policija protiv dvoje liječnika s tog odjela podnijela kaznenu prijavu. Prof. prim. dr. sc. Suzana Konjevoda, voditeljica Odjela za oftalmologiju i optometriju, i njezin kolega doc. dr. Samir Čanović, prijavljeni su za zlouporabu položaja i ovlast te krivotvorenje službene dokumentacije.

No, županijski vijećnik Pupić Bakrač nije mogao doći do rezultata nadzora, jer mu je iz HZZO-a odgovoreno kako su rezultati poslovna tajna.

- Nnakon provedenog nadzora i kontrole koje provodi HZZO, prema Pravilniku o tajnosti podataka HZZO-a, nalazi i izvješća kontrole su poslovna tajna, odgovorneo je iz HZZO-a županijskom vijećniku. 

- To je javno zdravstvo i javna stvar te ne može biti tajna. Pogotovo ne za županijskog vijećnika koji je pokrenuo cijeli slučaj. Osim ukoliko s namjerom ne prikrivate nerad, nered i kriminal unutar sustava javnog zdravstva, uzvratio je u svom odgovru Pupić Bakrač i cijelu korenspodenciju s HZZO-om poslao medijima. 

Podsjetimo kako se dr. Konjevoda tereti da je kao šefica odjela neosnovano odobravala plaćene dopuste dr. Samiru Čanoviću, a on je tijekom tih dopusta obavljao medicinske preglede i zahvate u privatnoj poliklinici "Lacrima" u vlasništvu dr. Konjevoda. Sumnja se da su tako OB Zadar oštetili za 25 tisuća eura, a privatnoj poliklinici ostvarili imovinsku korist veću od 55 tisuća eura.

 

 

23. rujan 2024 11:12