StoryEditorOCM
KalelargaAKTUALNI SAT

Pupić Bakrač: Bolnica javna, a rezultati nadzora HZZO-a tajni! Kako to? Pitao je i za Musapa, evo što mu je Longin odgovorio...

Piše i. n.
24. rujna 2024. - 13:33

- To je stvar zadarske bolnice. OB Zadar je pod Ministarstvom zdravstva pa ćemo dodatne informacije tražiti od bolnice i resornog ministarstva – odgovorio je župan Longin na pitanje vijećnika Marka Pupića Bakrača zašto su rezultati nadzora HZZO provedeni nakon provođenja dvoje liječnika s Odjela oftalmologije proglašeno službenom tajnom.

Pupić Bakrač je baš kao županijski vijećnik prvi otvorio pitanje dvojbenog rada dr. Suzane Konjevoda i dr. Samira Čanovića s Odjela za oftalmologiju koji su istovremeno radili u bolnici i privatnoj klinici u vlasništvu dr. Konjevoda. Policija je temelje Pupić Bakračevih optužbi pokrenula istragu te osumnjičila Konjevodu i Čanovića da su zloupotrijebili položaj i krivotvorili službenu dokumentaciju te tako oštetili bolnicu za 25 tisuća eura, a sebi priskrbili imovinsku korist veću od 55 tisuća eura. 

- Usprkos tome što se s vremenom pokaže da je ono što ja govorim točno, i dalje nailazim na prepreke. Nebulozno je da je u bolnici tajan postupak, pogotovo što je Čulina izjavio za Slobodnu da će ukoliko nalaz bude nepravilan dati ostavku. Sad je odjedanput taj nalaz tajan – replicirao je Pupić Bakrač dodajući da građani trebaju znati rezultate provedenog nadzora nad oftalmologijom jer je riječ o javnoj ustanovi.

- Apelirao bih da se dostave nalazi pa da se vide svi dogovorni, jer ne može samo dr. Konjevoda biti odgovorna – poručio je vijećnik Akcije mladih.

Drugo pitanje Marko Pupić Bakrač je posvetio svom dugogodišnjem "ratu” s Igorom Musapom, vlasnikom hotela i hostela u Zadru, za koje se utvrdilo da ne posluju u skladu s zakonom i zbog čega je policija prijavila Musapa za gospodarski kriminal težak više od 1,5 milijuna eura. Pupića Bakrača je zanimalo kako su Musapovi objekti mogli opet ovu turističku sezonu raditi, i to na crno, jer su im računi blokirani, a oni ne ispunjavaju uvjete za rad prema kategorizaciji koji izdaju županijski uredi.

- Kad je riječ o hotelu na predjelu autobusnog kolodvora, to ćete pismenim putem dobiti izvješće, a mislim da je pročelnik već odgovarao na to – kratak je bio odgovor župana.

26. rujan 2024 13:37