StoryEditorOCM
KalelargaRUČNA BOMBA

PU zadarska: predajte dragovoljno i bez sankcija sve vrste oružja, vojne projektile ili legalno oružje tretira se na isti način i jamči se anonimnost!

Piše PU zadarska
25. studenog 2020. - 09:17

U utorak je građanin policijskim službenicima u Zadru predao ručnu bombu, koju je preuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu.

Iz zadarske policije podsjećaju građane da se dragovoljna predaja odnosi na sve vrste oružja, no naročito na oružje kategorije A – zabranjeno oružje: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje…

Isto tako, moguće je predati i tzv. legalno oružje, koje građani posjeduju bez valjanog odobrenja odnosno dozvole, poručili su iz policije.

- Nadalje, pozivamo i apeliramo se na sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva da ga bez straha od sankcija prijave policiji,  a posebno napominjemo da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj telefona 192 nakon čega će policijski službenici u civilu doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasno sredstvo. Time je zagarantirana anonimnost osobe koja predaje oružje, a što je još važnije, sve su potencijalne opasnosti svedene na najmanju moguću mjeru – istaknuto je.

28. lipanj 2024 21:37