StoryEditorOCM
KalelargaDVA PLUS DESET

Poznati su kandidati za dodjelu županijskih nagrada: evo tko je sve predložen za životno djelo te za godišnje nagrade

Piše Zadarski.hr
20. veljače 2024. - 11:23

Odbor za dodjelu javnih priznanja Zadarske županije održao je u utorak svoju 3. sjednicu na kojoj je odlučio predložiti Županijskoj skupštini Zadarske županije donošenje odluka o dvije Nagrade Zadarske županije za životno djelo te deset godišnjih nagrada Zadarske županije za postignuća ostvarena u 2023. godini:

Za Nagradu za životno djelo predloženi su Nives Kozulić (posthumno), bivša dugogodišnja ravnateljica Zavoda za prostorno planiranej Zadarske županije, te fra Andrija Bilokapić, bivši franjevački provincijal.           

Za godišnje nagrade Zadarske županije predloženi su: Udruga pomoraca "Sv. Nikola“ Vrsi (promicanje pomorske tradicije, humanitarni rad); Državni arhiv u Zadru (znanost i kultura), Košarkaški klub osoba s invaliditetom Zadar (šport), Mateo Škara (šport), Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola Zadar (obrazovanje, kultura i šport), Yacht Club Biograd (ostala područja društvenog života-promocija nautičkog turizma, jedriličarstava i svih aktivnosti vezano za more), Ante Mihić (promicanje vrijednosti Domovinskog rata i podizanje svijesti o važnosti očuvanja kulturno-povijesnog identiteta Dugog otoka), Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo „Zoranić“ Zadar (kultura), Rukometni klub Zadar 2013 (šport) te Humanitarna udruga „Antonio Jurjević“ (humanitarni rad)

Pozivni natječaj za dodjelu javnih priznanja Zadarske županije u 2024. godini bio je otvoren od 10. siječnja do 10. veljače 2024. godine te objavljen na oglasnoj ploči, mrežnoj stranici Zadarske županije i u dnevnom tisku Zadarskog lista i Slobodne Dalmacije.

Za dodjelu Nagrade Zadarske županije za životno djelo zaprimljeno je ukupno pet prijedloga, dok je za dodjelu Godišnje nagrade Zadarske županije za postignuća ostvarena u 2023. godini zaprimljeno ukupno 30 prijedloga za 26 kandidata.

Sukladno Odluci o javnim priznanjima Zadarske županije Odluku o dodjeli javnih priznanja donosi Županijska skupština na prijedlog Odbora za dodjelu javnih priznanja, a javna priznanja uručuje predsjednik Županijske skupštine na svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom Dana županije.

03. srpanj 2024 13:01