StoryEditorOCM
KalelargaVIŠE SREĆE DRUGI PUT

Poništene tri grupe natječaja za opremanje Providurove palače, osječka i splitska tvrtka radit će namještaj i nabavljat reflektore

Piše Iva Ivanac
10. listopada 2022. - 12:56

Natječaj za posljednje dvije faze opremanja interijera Providurove palače, koji stopira postavljanje umjetnina Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti, ne bliži se kraju. Natječaj se provodi u pet grupa radova, a nakon otvaranja ponuda doznalo se kako su ponude stigle za samo dvije grupe radova.

Za radove na tipskoj i ugradbenoj opremi čija je procijenjena vrijednost bila 317.700,00 kn (bez PDV-a) odabrana je tvrtka ConFormo iz Osijeka, a njihova ponuda iznosi 271 tisuću kuna bez PDV-a, odnosno 339 tisuća kuna s PDV-om.

Za grupu 5 koja se odnosi na reflektore i čija je procijenjena vrijednost bila 513.400,00 kuna (bez PDV-a) prihvaćena je jedina ponuda pristigla na natječaj, a to je ponuda splitske tvrtke Random koja iznosi iznosi 663 tisuća kuna bez PDV-a, odnosno 828 tisuća kuna s PDV-om.

Za grupe građevinsko-obrtnički radovi čija je procijenjena vrijednost 465.060,00 kuna (bez PDV-a), elektroinstalacije – rasvjeta čija je vrijednost radova 110 tisuća kuna (bez PDV-a) te ovlaživače zraka čija je vrijednost 87.274,00 kuna (bez PDV-a) natječaji su poništeni jer na njih nije pristigla niti jedna ponuda. Kroz mjesec dana bi se trebali raspisati novi natječaji za preostale tri grupe.

Predmet ove faze je projekt interijera kafeterije te opremanje dijela ostalih prostora Providurove palače. Uređuje se interijer kafeterije i garderobe te se prostori palače opremaju tipskom i ugradbenom opremom. Prostor namijenjen kafeteriji i garderobi nalazi se u prizemlju Providurove palače, neposredno uz centralni hol te je izveden do roh bau faze. Projektom interijera prostor se dijeli na prostor kafeterije s priručnim skladištem i prostor centralne garderobe za posjetitelje.

Ovim projektom planirana je dodatna oprema dijela ostalih prostora Providurove palače. Sve izložbene dvorane opremaju se šinskim LED reflektorima (ugradbene šine već su postavljene u spuštene stropove izložbenih dvorana). Između polivalentne dvorane i komunikacijskog hodnika na drugom katu postavlja se zastor za zamračivanje. Za potrebe ovlaživanja zraka u izložbenim dvoranama, ugrađuju se elektroparni ovlaživači u postojeće klima komore.

 

07. srpanj 2024 12:50