StoryEditorOCM
KalelargaVIKEND REKORDER

Policija je obavila kontrolu na 1201 vozilom i svaki treći vozač je počinio neki prekršaj! Na Višnjiku je jedan vozio motor s 3 promila u krvi!

Piše Zadarski.hr
15. srpnja 2024. - 19:58

Najveća koncentracija alkohola prošlog vikenda izmjerena je kod 54-godišnjeg hrvatskog državljanina kojeg su policijski službenici Postaje prometne policije Zadar zaustavili u nedjelju, 14. srpnja u 20.17 sati u Ulici Andrije Hebranga u Zadru dok je upravljao automobilom zadarskih registarskih oznaka za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera upravljanja motornim vozilom.

Alkotestiranjem vozača, utvrđena mu je koncentracija alkohola od 2,99 g/kg. Vozač je isključen iz prometa i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 54-godišnjak je u ponedjeljak doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Zadarska je policija inače za vikend obavila kontrolu nad 1.201 vozilom. Od ukupnog broja kontroliranih vozila, 615 vozača je alkotestirano, a utvrđeno je ukupno 434 prekršaja i to: 32 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 117 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 48 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te 8 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Evidentirana su i 22 prekršaja kod vozača motociklista zbog nenošenja zaštitne kacige.

Nadalje, 26 vozača je sankcionirano zbog prekršaja nepropisnog pretjecanja te 11 zbog prekršaja upravljanja vozilom bez tehničkog pregleda. Iz prometa su isključena 34 vozača i 16 vozila.

Dogodilo se 38 prometnih nesreća u kojima su tri osobe teže ozlijeđene te je osam osoba lakše ozlijeđeno.

28. rujan 2024 13:17