StoryEditorOCM
KalelargaGDJE IM JE PAMET?!

Policajci su u subotu u Zadru uhvatili 47-godišnjaka s 1.84, a sinoć u Murvici 32-godišnjaka s 2.47 promila alkohola u krvi

Piše Zadarski.hr
5. rujna 2022. - 15:12

Tijekom vikenda i provođenja pojačanih aktivnosti u prometu, policijski službenici Policijske uprave zadarske su kontrolirali ukupno 392 vozila i vozača

Policijski službenici su alkotestirali 189 vozača, od kojih je 12 sankcionirano zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, sankcionirano je 50 vozača zbog prekoračenja  brzine, dva vozača zbog korištenja mobitela u vožnji, deset vozača zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, tri vozača zbog upravljanja vozilom bez tehničkog pregleda i registracije, pet vozača zbog nepropisnog pretjecanja, pet vozača zbog prolaska kroz raskrižje za vrijeme trajanja crvenog svijetla, dva vozača zbog nepropisnog skretanja, dva vozača zbog nekorištenja zaštitne kacige te 64 vozača zbog ostalih raznih prometnih prekršaja.

Iz prometa je isključeno 12 vozača i 3 vozila. U tom se vremenu dogodilo 13 prometnih nesreća, u kojima su tri osobe teže i četiri osobe lakše ozlijeđene. 

U subotu, u ponoć u Zadru su, u Ulici Nikole Šubića Zrinskog, policijski službenici tijekom kontrole prometa zatekli 47-godišnjeg vozača koji je upravljao automobilom Audi zadarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,84 g/kg.

Vozač je isključen iz prometa i smješten u prostorije policije do otrežnjenja, nakon čega je prekršajno sankcioniran zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Noćas oko ponoć u Murvici policijski službenici su tijekom kontrole prometa zatekli 32-godišnjeg vozača koji je upravljao automobilom Citroen zadarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,47 g/kg.

01. srpanj 2024 06:14