StoryEditorOCM

Pogledajte što su Red Arrowsi i Krila Oluje izvodili na nebu iznad Zadra: oduzimaju dah!

Piše Zadarski.hr
24. travnja 2024. - 18:07

Akrobatska grupa Kraljevskog ratnog zrakoplovstva Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske Red Arrows i akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Krila Oluje u srijedu su u vojarni Pukovnik Mirko Vukušić u Zemuniku predstavile svoje letačke sposobnosti.

Riječ je o redovitoj aktivnosti uvježbavanja akrobatskih grupa iz UK i Hrvatske koja se ove godine provodi od 11. do 26. travnja u 93. krilu HRZ-a. Rezultate zajedničkih vježni zabilježeni su i na videu koji je na svojim stranicama objavila Turistička zajednica grada Zadra.

- Izrazito mi je zadovoljstvo ugostiti ovakve vrhunske profesionalce u našoj bazi. Fantastični su i možemo puno naučiti od njih, a i mi možemo njima pokazati naše detalje koje mogu iskoristiti. Drago mi je što naši kolege svake godine dolaze na kod nas na uvježbavanje i što smo ispunili visoke standarde, poručio je vođa akrobatske grupe Krila Oluje bojnik Darko Belančić

Suradnja ove dvije akrobatske grupe traje od 2017. godine te je kroz višegodišnju suradnju prerasla u višetjednu provedbu letačke obuke. Tijekom navedene aktivnosti akrobatsku grupu Red Arrows posjetio je i zapovjednik Royal Air Force general zbora Richard Knighton te je na razini zapovjednika HRZ-a i RAF održan bilateralni sastanak.

02. svibanj 2024 05:02